Η αναφορά, που έκανε ο Αλέξης Κούγιας στον Μάνο Χατζηδάκι στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα ο γνωστός ποινικολόγος να βγάλει σχετική ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του, ενώ αναφέρεται και «στους πρόθυμους παρουσιαστές κι ασήμαντους ηθοποιούς» που τη σχολίασαν.

Ανάμεσα σε εκείνους που τάχθηκαν κατά της αναφοράς του Αλέξη Κούγια ήταν και ο Σταμάτης Κραουνάκης, προσωπικός φίλος του Μάνου Χατζηδάκι, που μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού.

«Ανήκω στους ανθρώπους που η χάρη του μεγάλου μαέστρου μου έδωσε τα πρώτα μου βήματα. Δεν είχα ποτέ πολύ κολλητή παρέα, αλλά είχα τις ευλογίες του. Θέλω να πω κάτι, που είναι καλό να ακουστεί για να μην έχουμε ποτέ ξανά μία τέτοια αναφορά. Όταν σκουντάμε τα χώματα των μεγάλων πεθαμένων, η δύναμη που ανακινείται είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να διαλύσει σύμπαντα.

Κάτι από τη μεγάλη μας κληρονομιά, που έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι που την υπέγραψαν είναι πολύ λίγοι. Θα το πω έτσι όπως το νιώθω και όπως το ενέγραψε κι ένας από τους φίλους και συνεργάτες μου, ο Γεροντίδης: Μακριά από την κληρονομιά μας τα σάπια βατράχια» είπε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία αναφορά στο όνομα του Αλέξη Κούγια και προέτρεψε τον Δικηγόρο Σύλλογο να πάρει μέτρα.

Περισσότερα Εδω