Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας της ειδικότητας «Δομικών έργων, Δομημένου περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού» στο πλαίσιο του μαθήματος Κτιριακά Έργα και Δομικά Υλικά, επισκέφτηκαν με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Μότσια Βασιλική και Καραπιάλη Κατερίνα τις κεντρικές εγκαταστάσεις και γραφεία της Αρμός Προκατασκευές Α.Ε. στην Λάρισα, όπου πήραν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ξεναγήθηκαν στο χώρο της Βιομηχανίας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με καλωσόρισμα των μαθητών από την Αντιπρόεδρο της εταιρείας και Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Καλυψώ Σαπουνά. Ακολούθως έγινε εισαγωγική παρουσίαση στην μέθοδο της βαριάς προκατασκευής από σκυρόδεμα και το ευρύ φάσμα εφαρμογών σε μεγάλα έργα Υποδομής από την μηχανικό πωλήσεων της εταιρείας Δανάη Λιάχα Βουργαζάκη.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε χώρους του εργοστασίου συνοδεία διευθυντών της μονάδας και επισκέφτηκαν επιλεκτικά τμήματα της βιομηχανίας. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο τμήμα παρασκευής σκυροδέματος, όπου ο υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας της εταιρείας και Πολιτικός Μηχανικός Γεώργιος Τούλιος εξήγησε τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας πιστοποιημένης μονάδας παρασκευής σκυροδέματος και ξενάγησε τους μαθητές στις επιμέρους διαδικασίες συλλογής και διακίνησης αδρανών υλικών, ανάμιξης σκυροδέματος και διάθεσης τελικού προϊόντος για την τροφοδοσία εσωτερικά άλλων παραγωγικών τμημάτων της εταιρείας και εξωτερικά για κατασκευαστικά έργα.

Ακολούθως, οι μαθητές επισκέφτηκαν την Μονάδα Επεξεργασίας Χάλυβα της ΑΡΜΟΣ, όπου παρακολούθησαν διαδικασίες κοπής και διαμόρφωσης σιδηρού οπλισμού, με εισηγητή τον Υπεύθυνο Τμήματος Αποστόλη Τσαπράζη. Οι επιτόπιες ξεναγήσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση του εργαστήριου ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα πλήρως εξοπλισμένο, πιστοποιημένο εργαστήριο και να παρακολουθήσουν μια σειρά δοκιμών ελέγχου νωπού και σκληρυμένου σκυροδέματος, καθώς και δειγμάτων αδρανών υλικών, ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας του εργαστηρίου υπό τον υπεύθυνο εργαστηρίου Σωτήρη Δαουκόπουλο.

Κατά την διάρκεια των επιτόπιων επισκέψεων οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έμπειρα στελέχη από διάφορους τομείς δραστηριοτήτων της εταιρείας, όπως τον Επικεφαλή της Μονάδας Παραγωγής Τσιμεντοιστών Κωνσταντίνο Βαλαή που συζήτησε με τους νέους και απάντησε σε ερωτήσεις τους.

Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΑΡΜΟΣ ολοκληρώθηκε στον συνεδριακό χώρο της εταιρείας όπου προσφέρθηκαν σάντουιτς και γλυκίσματα και στη συνέχεια ο Επικεφαλής Στρατηγικής και Ανάπτυξης της εταιρείας Σπυρίδων Χαλκιαδάκης, παρουσίασε σημαντικά κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα όπως τα έργα Μετρό και αυτοκινητοδρόμων, εξηγώντας στους μαθητές την συμβολή της προκατασκευής σε αυτά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω