Σαφής ύφεση της επιδημίας της Covid-19 στη χώρα μας με τον αριθμό των νέων διαγνώσεων να είναι κατά  34% μικρότερος από την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσε πως παρατηρείται ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού καταφέρουμε θα μπορέσουμε να δαμάσουμε και τις μεταλλάξεις επισήμανε και τόνισε ότι “είναι σημαντικό το ποσοστό εμβολιασμού να επεκτείνεται σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες”.

Όσον αφορά στη “Βραζιλιάνικη μετάλλαξη” του κορονοϊού, που το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στη χώρα μας, ανέφερε ότι το χαρακτηριστικό της είναι “ότι διαφεύγει από ανοσιακή απόκριση” αλλά όσον αφορά στη μεταδοτικότητα του συγκεκριμένου στελέχους φαίνεται να είναι μικρότερη από τη  βρετανική μετάλλαξη του ιού.

Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων υποχωρεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενημέρωσε με 17% συνολική μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Όσον αφορά στους εμβολισμούς ενημέρωσε ότι περισσότεροι από 4 εκατ. πολίτες έχουν λάβει μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ελλάδα

 

Περισσότερα Εδω