Κι όμως υπάρχει παραλία στην Καβάλα που η ονομασία της είναι Ραψάνη, όνομα που πήρε από το γνωστό χωριό της Λάρισας και «νονοί» της ήταν δύο Λαρισαίοι καταγόμενοι φυσικά από το γνωστό τουριστικό ορεινό θέρετρο του δήμου Τεμπών.

Η ιστορία παρουσιάζει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και είναι άγνωστη στους περισσότερους Λαρισαίους, αλλά και στους Καβαλιώτες.

Μια ιστορία που αφηγείται ο Κώστας Παπακοσμάς σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα kavalanews.gr και αναφέρει τα εξής:

«Θα επιμένουμε να προσδοκούμε το… καλοκαίρι, έτσι μια ακόμα παραλία της πόλης μας. Αυτή της “Ραψάνης”.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι πολύ παλιά, τον Αύγουστο του 1941, τότε η παραλία ονομάζονται παραλία “Φαλήρου” από το κοσμικό κέντρο που υπήρχε και στέγαζε παράλληλα το Δημοτικό Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Μεταπολεμικά δυο στρατιώτες από την Ραψάνη της Λάρισας “μένοντας” στην Καβάλα έδωσαν το όνομα του χωριού τους στην μικρή ψαροταβέρνα που δημιούργησαν.

Η ακτή προσιτή για τις συνοικίες γύρω από αυτή ήταν η ανάσα δροσιάς για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Το κτίριο, το δεύτερο αριστερά, που σήμερα, μια άλλη κατασκευή στεγάζει το Ναυτικό Μουσείο, ήταν τα Λουτρά “Τερμεντζή”, Θερμά Θαλάσσια Λουτρά για όλες τις παθήσεις. Διακρίνονται στο βάθος οι Αποθήκες ξυλείας Αποστολόπουλου, το σπίτι του αειμνήστου Αλέκου Δημόπουλου και στο.. βουνό η συνοικία της Αγίας Παρασκευής αλλά και το στρατιωτικό κτίριο μέσα στο σημερινό στρατόπεδο “Καρακώστα”».

Η παραλία Ραψάνη φαντάζει ιδανική για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν από την πόλη της Καβάλας και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια βουτιά, αφού βρίσκεται κεντρικά, δίπλα ακριβώς στο Δημοτικό Πάρκο Φαλήρου. Άμμος, ρηχά νερά, ντουζιέρες και αποδυτήρια – και μία ταβέρνα στα δυο βήματα, σε περίπτωση που θέλετε να τσιμπήσετε κάτι χωρίς να μετακινηθείτε καθόλου.

Μάλιστα από το 2009 η συγκεκριμένη παραλία λαμβάνει τακτικά το Βραβείο Γαλάζιας Σημαίας για την καθαριότητα και την οργάνωσή της.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω