Ιδιαίτερα υπερήφανους έκανε όλους τους Έλληνες ο Μίλτος Τεντόγλου, αφού κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 23χρονος αθλητής έγραψε ιστορία με άλμα στα 8,41 μέτρα και έγινε ο πρώτος άλτης μετά τον Κώστα Τσικλητήρα, που κατακτά μετάλλια στα άλματα.

“Δεν περίμενα να κερδίσω. Ήμουν τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πέντε πρώτες προσπάθειες και τα πήγα χάλια. Δεν μου έβγαινε, είχα αγχωθεί λίγο. Στο τέλος είχα την ίδια επίδοση με τον Κουβανό, ο οποίος ήταν καλύτερος από εμένα και νιώθω λίγο κάπως… Νίκησα αλλά… Νιώθω τυχερός.

Στο τέλος προσπάθησα να κάνω ένα “απλό” αλματάκι, γιατί στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα πάρα πολύ, σκεφτόμουν πολύ και δεν μπορούσα να το βρω. Έκανα ένα αλματάκι από αυτά που είχα συνηθίσει να κάνω και ήμουν τυχερός, ήταν 8,41 μέτρα”, ήταν τα πρώτα λόγια του Μίλτου Τεντόγλου μετά τη νίκη.

Πριν από οκτώ χρόνια, όταν ο Μίλτος Τεντόγλου αποφάσιζε να εγκαταλείψει το παρκούρ και να ασχοληθεί με τον στίβο, ούτε που φανταζόταν ότι θα φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Κι όμως, έχοντας επιμονή, υπομονή και πίστη, ο 23χρονος αθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση, προκαλώντας δάκρυα χαράς σε όλους όσοι τον γνωρίζουν από παιδί στα Γρεβενά και όχι μόνο. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε σε μόλις τρία χρόνια να φτάσει από το παρκούρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχοντας πάντα δίπλα του τους γονείς του, ακόμα και όταν άλλαζε πόλη για να προπονηθεί, ο ίδιος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.

Εκτός από ένας σπουδαίος αθλητής, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας άνθρωπος που τον χαρακτηρίζει η αφοπλιστική ειλικρίνειά του και το χιούμορ του. Ήταν αρχές Ιουνίου του 2021, όταν ο 23χρονος Ολυμπιονίκης είχε ευχαριστήσει δημόσια τη σύντροφό του, Βάσω Ντίνη, γιατί του “σπάει τα νεύρα και πηγαίνει στους αγώνες τσιτωμένος”.

Ειδικότερα, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: “Θέλω να ευχαριστήσω την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και με κάνει να έρχομαι στους αγώνες τσιτωμένος και να ξεσπάω”.

Η σύντροφός του είναι αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ και οι δυο τους γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους στα γήπεδα.

Δες φωτογραφίες από τη ζωή του:

 

Περισσότερα Εδω