Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 3-0 στο «Καμπ Νου», για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των «Βαυαρών», Τόμας Μίλερ, σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα τα εξής:

«Από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, δεν δεχθήκαμε πίεση. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ακόμη ένα ή δύο τέρματα, αλλά διασκεδάσαμε τον αγώνα. Όταν νικάς με 3-0 στην Βαρκελώνη για τον πρώτο αγώνα του Champions League, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Όσο για το γκολ μου… Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο και απέναντί της, βρίσκω μερικές φορές 1-2 μέτρα περισσότερο χώρο. Στην προηγούμενη φάση, επέλεξα να δώσω την μπάλα σε συμπαίκτη μου και μετά, είπα στον εαυτό μου «πρέπει να δοκιμάσεις την τύχη σου».

Από την άλλη ο 26χρονος μέσος των Γερμανών, Τζόσουα Κίμιχ, δεν παρουσιάστηκε τόσο αισιόδοξος: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ εντατικό, ήμασταν η καλύτερη ομάδα, αν και το πρώτο μας γκολ ήταν λίγο τυχερό, μια εκτροπή μπάλα. Αλλά κάναμε επίσης πάρα πολλά λάθη συγκέντρωσης, χάνοντας επίσης πολλές μπάλες εύκολα. Αλλά η τάση είναι καλή, βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Στο άλλο «στρατόπεδο», προβληματισμένος, αλλά και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αρχηγός των Καταλανών, Ζεράρ Πικέ, παρά την εντός έδρας συντριβή της ομάδας του.

«Τελειώσαμε τον αγώνα με αρκετούς 18χρονους. Έτσι είναι, αυτοί είμαστε. Είναι αλήθεια περίπλοκο, ήταν ανώτεροι από εμάς. Αλλά ξέρω ότι οι πολύ νέοι παίκτες μας, με τους οποίους θα παίζουμε, θα συσσωρεύσουν εμπειρία και στο τέλος της σεζόν, θα δείτε… Σήμερα, υπήρχε μια σαφής διαφορά, είναι ξεκάθαρο. Όμως, έχουμε παίκτες όπως οι Φάτι, Ντεμπελέ, Αγουέρο, οι οποίοι μπορούν να μας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς. Για να είμαστε ειλικρινείς, σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε μεταξύ των φαβορί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Στο παρελθόν ήμασταν φαβορί και δεν κατακτήσαμε τίποτε. Με πληγώνουν οι αποδοκιμασίες προς τον Σέρχι Ρομπέρτο, γιατί ξέρω ότι είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και αγαπά αυτό το κλαμπ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Περισσότερα Εδω