Σε λίγες ώρες ολοκληρώνεται η τελευταία ημέρα του λαϊκού προσκυνήματος προς τον Μίκη Θεοδωράκη.

Μέχρι τις 2 το μεσημέρι ,η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης και εκατοντάδες κόσμου έχει σπεύσει με ένα λουλούδι στα χέρια για να τον αποχαιρετήσει. Ο Πέτρος Χόντος και ο φωτογραφικός φακός του TLIFE βρίσκεται στο σημείο και καταγράφει τις εικόνες.

Δημήτρης Μπάσης

Μαρίζα Κωχ

Ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης με τη σύζυγό του

Ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ

Βασιλική Τρουφάκου

Στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η τελετή του αποχαιρετισμού. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επικήδειους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι. Η σορός του θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά με πλοίο όπως ήταν και η επιθυμία του προκειμένου να μεταφερθεί στα Χανιά. Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης (09.09.2021) με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12:00.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Περισσότερα Εδω