H Nike μηνύει την καλλιτεχνική κολλεκτίβα MSCHF του Μπρούκλιν για ένα αμφιλεγόμενο ζευγάρι παπουτσιών. Ο λόγος για τα “παπούτσια του Σατανά” που περιλαμβάνουν μια σταγόνα αληθινού αίματος στις σόλες τους κι έχουν πάνω τους σύμβολα όπως ένας ανάποδος Σταυρός, μια πεντάλφα και οι λέξεις “Λουκάς 10:18”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, τα παπούτσια κοστίζουν 1.018 δολάρια κι έγιναν με τη χρήση τροποποιημένων Nike Air Max 97s. Η MSCHF κυκλοφόρησε 666 ζευγάρια τέτοιων παπουτσιών τη Δευτέρα σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X τα οποία πουλήθηκαν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Η Nike κάνει λόγο για παραβίαση εμπορικών σημάτων και στη μήνυσή της τονίζει ότι τα μη εγκεκριμένα “παπούτσια του Σατανά” είναι πιθανό να προκαλέσουν σύγχυση και να δημιουργήσουν λανθασμένη συσχέτιση μεταξύ των προϊόντων της  MSCHF και της Νike.

Για την ακρίβεια υπάρχουν ήδη αποδείξεις για σημαντική σύγχυση στην αγορά συμπεριλαμβανομένων κλήσεων για μποϊκοτάζ, λέει η εταιρεία αθλητικών ειδών.

Τα παπούτσια σε μαύρο και κόκκινο χρώμα κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα με τo τραγούδι του Lil Nas X με τίτλο Montero (Call Me By Your Name). Στο βίντεο του τραγουδιού ο ράπερ γλιστράει από τον παράδεισο στην κόλαση.

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων στο θέμα τοποθετήθηκε η Κυβερνήτρια της Νοτίου Ντακότα, Κρίστι Νοέμ, η οποία τονίζει στο Twitter ότι “είμαστε σε μάχη για την ψυχή του Έθνους μας”.

Πηγή φωτογραφίας Twitter

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω