Ψυχρολουσία υπέστησαν οικογένειες δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς υπέστη ζημιά ο υπολογιστής, που είναι συνδεμένος με το σύστημα πληρωμών του ΕΛΤΑ, με συνέπεια να μπλοκάρει η καταβολή των χρημάτων που λαμβάνουν κάθε μήνα από την Πολιτεία.

Η ζημιά διαπιστώθηκε την περασμένη Δευτέρα και παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν είχε αντιμετωπιστεί μέχρι χθες. Αποτέλεσμα αρκετές οικογένειες να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, καθώς το προνοιακό επίδομα αποτελεί το μοναδικό εισόδημα με το οποίο βιοπορίζονται.

Οι συναλλαγές των ΕΛΤΑ στη Ζαγορά γίνονται πλέον σε πρακτορείο ιδιώτη ο οποίος έχει συμβληθεί με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Μέχρι πριν από ένα εξάμηνο περίπου τα ΕΛΤΑ διατηρούσαν στην έδρα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου υποκατάστημα, στο πλαίσιο όμως των περικοπών έκλεισε με απόφαση της διοίκησης κεντρικά.

Η ευθύνη λειτουργίας πλέον του πρακτορείου ανήκει στον ιδιώτη σε συνεργασία όμως με τα ΕΛΤΑ.

Για να επιδιορθωθεί η βλάβη που διαπιστώθηκε χρειάζεται αλλαγή υπολογιστή και σύνδεση εκ νέου με το μηχανογραφημένο σύστημα των ΕΛΤΑ, που είναι καταγεγραμμένοι οι δικαιούχοι των επιδομάτων, αλλά και των συντάξεων.

Οσοι πληρώνονται αυτοπροσώπως στο πρακτορείο και δεν παραλαμβάνουν την επιταγή κατ’ οίκον, είναι εκείνοι που εξαιτίας της βλάβης που προκλήθηκε τώρα ταλαιπωρούνται.

Σε επικοινωνία που είχε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με τον διευθυντή των ΕΛΤΑ Βόλου Παναγιώτη Ντότσια, υπογράμμισε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ομαλοποιηθεί η εύρυθμη λειτουργία του πρακτορείου και διαβεβαίωσε πως σήμερα Πέμπτη η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί για τους δικαιούχους που ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας ένα κλικ για να πληρωθούν τα χρήματά τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Περισσότερα Εδω