«Η σκέψη μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει περίπου ένας χρόνος για να μπορέσει να υπάρξει η ανάδειξη ενός νέου επικεφαλής και ενδεχομένως ενός νέου υποψηφίου Δημάρχου. Δε θα είμαι στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δε θα είμαι στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Έχω κλείσει με τον τρόπο που έγιναν οι εκλογές και με το αποτέλεσμα κλείνει η δική μου θητεία». Με αυτά τα λόγια ο ίδιος ο Απόστολος Καλογιάννης πριν από περίπου δύο εβδομάδες ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την αυτοδιοικητική σκηνή της Λάιρσας, μετά την βαριά ήττα της 8ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο, χθες, κατά τη συνάντησή του με τους νεοεκλεγείς δημοτικούς συμβούλους της επόμενης θητείας, ανέκρουσε πρύμναν και ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στο τιμόνι της παράταξης, επικαλούμενος τη «θερμή» περίοδο που επίκειται στην αυτοδιοίκηση λόγω των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης κυρίως στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του ρόλου του στην ΚΕΔΕ ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Η μεγαλύτερη δόση αλήθειας ωστόσο σε αυτή του την απόφαση, φαίνεται πως πηγάζει από δύο διαφορετικές παραμέτρους:

Πρώτον οι συνθήκες διάσπασης που επικρατούσαν όλο αυτό το διάστημα στις τάξεις της «Συμπαράταξης» καθώς μία μεγάλη μερίδα των εκλεγμένων – κατά πληροφορίες του onlarissa.gr η τάση αυτή είναι ξεκάθαρα πλειοψηφική – αντιδρούσε στη μεθόδευση του «μεταβατικού επικεφαλής» που επιθυμούσε ο κ. Καλογιάννης.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι οι ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που έσπευσε να ανακοινώσει τη δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης, κάτι που θα πλήξει σφόδρα τη Συμπαράταξη. Πολλώ δε μάλλον εάν αποχωρούσε ο κ. Καλογιάννης και αναλάμβανε ένας «υπηρεσιακού χαρακτήρα» στη θέση του…

Το ζήτημα βέβαια είναι το για πόσο θα παραμείνει ο απερχόμενος Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η επιθυμία του είναι ξεκάθαρα να αποσυρθεί…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω