Εκτεταμένους ελέγχους σε περισσότερες από 25 εταιρείες που πωλούν μάσκες αυξημένης προστασίας, διενήργησε την περίοδο των γιορτών το Υπουργείο Ανάπτυξης, έπειτα από καταγγελίες πολιτών, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο υπουργείο Ανάπτυξης από πολίτες που κάνουν λόγο για μεγάλες ανατιμήσεις στις μάσκες υψηλής προστασίας. Οι περισσότεροι θεωρούν το κόστος υπερβολικό, ειδικά τώρα που η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού τους αναγκάζει να ζητούν τις συγκεκριμένες μάσκες τύπου ΚΝ95 ή FFP2.

Η Γενική Γραμματεία εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή πραγματοποίησε πολλούς ελέγχους μέσα στις γιορτές και εντόπισε περίπου 25 επιχειρήσεις που πωλούσαν τις μάσκες αυξημένες κατά 20% έως και 40% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ζητήθηκε από τις επιχειρήσεις να προσκομίσουν τα παραστατικά, ώστε να διαπιστωθεί εάν το περιθώριο κέρδους είναι υψηλότερο από το Σεπτέμβριο του 2020, κάτι που θεωρείται αισχροκέρδεια και τιμωρείται με υψηλά πρόστιμα.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης θεωρούν δύσκολο να υπάρξει διατίμηση στις μάσκες υψηλής προστασίας, λόγω του διαφορετικού κόστους κατασκευής. Ωστόσο, τονίζουν, ότι στην αγορά υπάρχουν μάσκες από 20 λεπτά έως και 1 ευρώ και μελετούν τρόπους ώστε ο καταναλωτής να βρίσκει στο ράφι όλες τις επιλογές.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω