Έτοιμη να λάβει «αμφιλεγόμενες και δύσκολες αποφάσεις» δήλωσε δημόσια για πρώτη φορά η Λιζ Τρας καθώς υπερασπίστηκε τον μίνι-προϋπολογισμό της κυβέρνησης στο BBC Radio Leeds . «Έπρεπε να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να περάσουν αυτόν τον χειμώνα και τον επόμενο χειμώνα. Ο παρουσιαστής του BBC Radio Bristol, James Hanson, προκάλεσε την πρωθυπουργό για τον επανειλημμένο ισχυρισμό της ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο κλονίστηκαν εξαιτίας αυτών των μέτρων επιρρίπτοντας την ευθύνη στον Πούτιν και στον πόλεμο στην Ουκρανία

Η βρετανική οικονομία πέρασε ακόμα ένα δραματικό 24ωρο με την Τράπεζα της Αγγλίας να παρεμβαίνει για να ηρεμήσει τις αγορές. Η υπόσχεσή της να αγοράσει κρατικά ομόλογα ύψους 65 δισεκατομμυρίων λιρών ήρθε με ορισμένους τύπους συνταξιοδοτικών ταμείων να κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.

Ωστόσο η Ντάουνιγκ Στριτ επιμένει οτι οι προτάσεις είναι τα «σωστά σχέδια» για την ανάπτυξη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζοντας ότι «κάθε μεγάλη οικονομία αντιμετωπίζει ακριβώς τα ίδια ζητήματα» ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω