Το πρώτο θετικό αποτέλεσμά του στις επίσημες φετινές του υποχρεώσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη, προσδοκά να έχει αύριο (12/10, 19:30), υποδεχόμενος για τη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League, τη Νίμπουρκ ο ΠΑΟΚ.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου πριν την αυριανή «μάχη» με την Νίμπουρκ, ο Άρης Λυκογιάννης δήλωσε:

«Το ζητούμενο να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε, είναι σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχειά μας στη διοργάνωσης. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς που θα δώσουμε στην έδρα μας. Η Νίμπουρκ είναι μια παραδοσιακή ομάδα του BCL, πρωταθλήτρια Τσεχίας για πολλά χρόνια, με βασικό κορμό τις τελευταίες σεζόν και με στελέχη της να είναι παίκτες και της εθνικής Τσεχίας. Είναι μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Στο επιθετικό κομμάτι είναι καλοκουρδισμένη μηχανή, παίζουν πολύ καλά.

Είναι φέτος η πρώτη φορά που έχουν ρίξει τον πήχη ποιοτικά, σε ότι αφορά τους Αμερικανούς παίκτες, χωρίς να σημαίνει πως οι επιλογές που έχουν κάνει δεν είναι καλές. Πρόκειται για ένα δύσκολος αντίπαλο, ο οποίος έχασε με μεγάλη διαφορά, εκτός έδρας, από τη Γαλατά, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, αλλά δεν είναι αυτή η εικόνα του. Έχουμε τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών. Ο Λοβ κι ο Καμπερίδης δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν ούτε αύριο. Πρέπει να διαχειριστούμε τις ελλείψεις, την κούραση και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ σε άμυνα κι επίθεση: «Η επίθεση έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Έχουμε πλέον μια αντιστοιχία σε λάθη και ασίστ. Θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό, δηλαδή να παραμείνουμε σε μονοψήφιο αριθμό λαθών και να μεγαλώσουμε τον αριθμό των ασίστ. Θέλουμε να βρούμε περισσότερους πρωταγωνιστές, να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε τη Νίμπουρκ επιθετικά χαμηλά. Δύσκολα, με τις ελλείψεις μας, θα ξεπεράσουμε τους 75-80 πόντους. Χρειάζεται να κάνουμε εξαιρετικό παιχνίδι για να βγάλουμε ψηλότερα νούμερα ή να βγούνε κάποιοι παίκτες έξτρα, σε σχέση με τα μέχρι τώρα παιχνίδια».

Για τον αν νιώθει πίεση η ομάδα για τη νίκη, μετά το άσχημο ξεκίνημά της στη σεζόν: «Πίεση έχουμε βάλει εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας ψάχνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα, για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Κάναμε ένα μέτριο παιχνίδι στη Βοσνία. Χάσαμε από δικά μας λάθη από μια ομάδα που κέρδισε στη συνέχεια και τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν ήμασταν κακοί με τον Προμηθέα. Παίξαμε αρκετά καλά, αλλά χάσαμε. Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, κυρίως από ψυχολογική άποψη, για να μας ξεμπλοκάρει. Οι δυο παίκτες που λείπουν είναι σημαντικά κομμάτια. Ο Ζερμέιν κάνει πολλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, ακόμη και αν κάποιος μπορεί να μην το καταλαβαίνει αυτό. Σταθερό κομμάτι μας είναι και ο Γιώργος. Είμαστε άτυχοι. Τρία λεπτά πριν ξεκινήσει επίσημα η χρονιά, τραυματίστηκε ο Λοβ».

Για το πότε προσδιορίζεται η επιστροφή σε δράση των Καμπερίδη, Λοβ: «Υπάρχει μια μικρή αισιοδοξία ότι ο Καμπερίδης μπορεί να προλάβει να γυρίσει για τον αγώνα με τον Ηρακλή. Ο Λοβ αποκλείεται να αγωνιστεί με τον Ηρακλή»

Για το αν έχει ενέργεια η ομάδα: «Το θετικό είναι πως πολύ γρήγορα φεύγουμε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Δεν κουβαλάμε μια εβδομάδα την ήττα στην πλάτη μας και συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι. Θα τη βρούμε την άκρη μας. Το μεγαλύτερο φόρτωμα, που υπάρχει στην αρχή, είναι τα δύσκολα παιχνίδια και οι μετακινήσεις που κάναμε. Ήταν… μαραθώνιος το ταξίδι, πήγαινε – έλα, στη Βοσνία. Επιστρέψαμε, κάναμε προπόνηση άμεσα ήταν η αναχώρηση για Πάτρα. Κάναμε καλή συντήρηση, αλλά ενεργειακά δεν νομίζω η ομάδα είναι πολύ γεμάτη».

Περισσότερα Εδω