«Προερχόμαστε από μια οδυνηρή ήττα, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τη νίκη με κάθε τρόπο», επεσήμανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου παιχνιδιού για τους ομίλους του Europa Conference League με αντίπαλο τη Λίνκολν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στα ζητήματα της ομάδας & την πιθανότητα μεταγραφικής κίνησης από την αγορά των ελεύθερων.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού:

Για το ενδεχόμενο υποτίμησης της Λίνκολν από τους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά»: «Κάθε προπονητής που αντιμετωπίσαμε μέχρι τώρα έλεγε τα ίδια. Ότι δεν έχουν ελπίδα απέναντι μας ή ότι ξεκινούν από δυσχερή θέση. Είτε είναι στρατηγική, είτε νιώθουν έτσι απέναντι μας. Το θέμα είναι να ξέρουμε ότι όποια ομάδα φτάνει σε αυτή τη φάση, μπορεί να σου κάνει ζημιά.

Στον όμιλο υπάρχουν μόνο έξι παιχνίδια και αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό, δεν μπορείς να χάνεις βαθμούς εύκολα».

Για την κατάσταση ετοιμότητας του συνόλου: «Είμαστε στην αρχή της αρχής. Δείξαμε σε κάποια κομμάτια των αγώνων μας καλά στοιχεία, αλλά σε κάποια άλλα κομμάτια δείξαμε ότι ως ομάδα έχουμε ζήτημα προσωπικότητας και αυτοπεποίθησης, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Κάθε φορά που ξεκινήσαμε καλά ένα παιχνίδι, συνεχίσαμε με τον ίδιο τρόπο, με την αυτοπεποίθηση μας υψηλή. Όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει, μας βγαίνει έλλειμα αυτοπεποίθησης και αυτό θα πρέπει να το δουλέψουμε.

Είχαμε προβλήματα απουσιών σημαντικών παικτών όπως ο Ολιβέιρα, ο Ελ Καντουρί, ο Ζίβκοβιτς που δεν μας επέτρεψαν να έχουμε τις λύσεις που θέλουμε. Αυτό βέβαια δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες που ήρθαν τώρα στην ομάδα και αυτούς που δεν έχουν παίξει πολύ, να ενεργοποιηθούν. Να δείξουν και να καταλάβουν ότι είναι σημαντικοί. Το πιο σημαντικό για μια ομάδα είναι να είναι δυνατή πνευματικά και αυτό θα μας δώσει τη νίκη σε παιχνίδια που δεν θα είμαστε και τόσο καλοί.

Δεχθήκαμε τέσσερα γκολ σε πέντε παιχνίδια, τα οποία εύκολα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Είναι ένα κομμάτι και αυτό, η πνευματική μας κατάσταση και σε λίγους μήνες δεν θα δεχόμαστε τέτοια γκολ».

Για την περίπτωση κίνησης στην αγορά των ελεύθερων: «Είναι ευαίσθητο το θέμα των μεταγραφών. Είτε δουλέψαμε καλά, είτε όχι πάνω σε αυτό. Ξέρω ότι οι παίκτες που ήρθαν θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να έρθει ένας παίκτης από την αγορά των ελεύθερων και να πούμε ότι καλυφθήκαμε. Θα προτιμούσα αυτό να γίνει στην κανονική περίοδο των μεταγραφών αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε δύο ημέρες.

Αυτό που θέλω είναι να επιστρέψουν οι παίκτες που λείπουν και η ομάδα να κερδίσει σε αυτοπεποίθηση πετυχαίνοντας καλά πράγματα στο γήπεδο. Αυτό θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε το κομμάτι των μεταγραφών ενόψει του χειμώνα, παίρνοντας παίκτες που θα είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν. Αν παρουσιαστεί μια καλή περίπτωση όμως αυτές τις ημέρες, θα δούμε τι μπορεί να προκύψει».

Περισσότερα Εδω