Το πρώτο λουκέτο σε τσιπουράδικο, εξαιτίας μαζικών κρουσμάτων κορονοϊού, κλείδωσε χθες το πρωί στον Βόλο. Η επιχείρηση θα παραμένει κλειστή για πέντε ημέρες, με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της, ο οποίος με αίσθημα ευθύνης βγάζει όλο το προσωπικό προληπτικά σε καραντίνα και προχωρά σε απολύμανση των χώρων..

Πρόκειται για πολύ γνωστή επιχείρηση στον χώρο της εστίασης, στην οποία εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορονοϊού, στον ιδιοκτήτη και δύο εργαζόμενους, όλοι τους εμβολιασμένοι.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του τσιπουράδικου, ανακοίνωσε την απόφαση για το προσωρινό λουκέτο στην επιχείρησή του, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Όπως εξηγεί, στην επιχείρηση όλοι υποβάλλονταν καθημερινά σε self test και rapid test τα οποία έβγαιναν όλα αρνητικά. «Μετά την ενημέρωση πως δεν αποτελούν ιδανικό εργαλείο εντόπισης της νέας μετάλλαξης αποφασίσαμε να προβούμε σε pcr test. Δυστυχώς τόσο εγώ ο ίδιος όσο και δύο συνεργάτες μου (εμβολιασμένοι όλοι) εντοπιστήκαμε θετικοί στον covid. Ετσι, με γνώμονα την διασφάλιση της υγείας των υπολοίπων εργαζομένων αλλά και με σεβασμό απέναντι στους πελάτες μας αποφασίσαμε να μπούμε όλοι σε πέντε ημερών καραντίνα και να γίνει απολύμανση όλων των χώρων του μαγαζιού. Με την πεποίθηση πως όλα θα πάνε καλά, ανοίγουμε 12/1. Είναι η υγεία που είναι ο πραγματικός πλούτος», αναφέρει στο μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του τσιπουράδικου.

«Είναι προς τιμή του επιχειρηματία που δείχνει στάση ευθύνης με αυτόν τον τρόπο. Δυστυχώς με την Ομικρον να επελαύνει, θα δούμε κι άλλα τέτοια λουκέτα. Σήμερα, δεν υπάρχει οικογένεια ή επιχείρηση που να μην έχει κρούσματα», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Ηδη σε αρκετές επιχειρήσεις υπάρχει πρόβλημα κάλυψης των κενών πόστων που δημιουργούνται εξαιτίας νόσησης εργαζομένων. «Ιδίως μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να έχουν… ρεζέρβα εργαζόμενους. Αν νοσήσουν οι μισοί υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία τους», προσθέτει ο ίδιος.

«Εως τέλος Ιανουαρίου αναμένουμε έξαρση των κρουσμάτων. Βαλλόμαστε από παντού», επισημαίνει ο κ. Στεφάνου και αναφέρεται και στην ισχύ των μέτρων που πλήττουν την εστίαση η οποία λειτουργεί έως τα μεσάνυκτα και χωρίς μουσική.

«Από Δευτέρα ξεκινούν οι αναστολές των εργαζόμενων, ωστόσο δεν καλύπτονται όλοι οι ΚΑΔ. Περιμένουμε να μπουν όλοι οι ΚΑΔ στο μέτρο και επιπλέον ζητάμε μέτρα στήριξης τόσο για τις επιχειρήσεις που αναγκαστικά έκλεισαν όσο και για αυτές που υπολειτουργούν μετά τα νέα μέτρα. Το διάστημα που έχουμε μπροστά μας είναι εξαιρετικά δύσκολο και να πρέπει το Κράτος να μας στηρίξει», τόνισε ο κ. Στεφάνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περισσότερα Εδω