Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής απηύθυνε από τη Λάρισα ο υποψήφιος για το αξίωμα Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος είχε σήμερα Τρίτη μπαράζ επαφών με παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, ενώ αργότερα μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Divani, σε μία ομιλία με έντονο χρώμα… ΠΑΣΟΚ. Από το φόντο που ανέγραφε «για πάντα ΠΑΣΟΚ», μέχρι το «carmina burana» που έπαιζε στα ηχεία κατά την είσοδό του στο χώρο, τα φυλλάδια με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και τις πράσινες μάσκες με τον λευκό ήλιο!

Ζήτησε από τους πολίτες «να παραμερίσουν κομματικούς μηχανισμούς», συμπληρώνοντας πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν «γιορτή της δημοκρατίας που η μαζική συμμετοχή των πολιτών θα υποσχεθεί την επιθυμούμενη αύξηση των ποσοστών της παράταξης και οπωσδήποτε παραμερισμό των κομματικών μηχανισμών που δεν κάνουν καλό σε κανένα κόμμα».

«ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΔΙΑΡΧΙΑ»

Απαντώντας σε ερώτηση του onlarissa.gr, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε την άποψη πως ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να είναι στις 6 Δεκεμβρίου εντός της βουλής, εξηγώντας πως δε μπορεί μέχρι τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο οπότε και τοποθετούντα το συντομότερο χρονικά οι βουλευτικές εκλογές, να πορευτεί το κόμμα με διαρχία.

«Ο καθένας μας που είναι σοβαρός, εξήγησε, θέτει πολιτικά κριτήρια στον πολίτη χωρίς καμία διάθεση αποκλεισμού και νομικών θεμάτων. Εγώ λέω ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα στη κοινοβουλευτική δημοκρατία έχουν εστία της πολιτικής τους μάχης τα κοινοβούλια.

Δεν είναι δυνατό ένα κόμμα σαν το δικό μας να δίνει τις μάχες του χωρίς τον αρχηγό παρόντα στη βουλή. Είναι ένα ουσιαστικότατο κριτήριο και καθόλου τυπικό, νομικό ή καταστατικό το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό κατά τη δική μου γνώμη από τον ψηφοφόρο μας. Καλώ 11 εκ. Έλληνες και Ελληνίδες να επιλέξουν. Επειδή δεν είμαι άνθρωπος της θολούρας και των συγκεχυμένων μηνυμάτων, θέτω τα κριτήριά μου. Ένα εξ αυτών είναι ότι την 6η Δεκέμβριου η μάχη πρέπει να δοθεί στη βουλή και όχι να δοθεί στη βουλή δια αντιπροσώπων. Είμαστε ενάμιση χρόνο προ των εκλογών. Οι εκλογές θα γίνουν το συντομότερο του χρόνου τέτοια εποχή. Θα πάμε ένα χρόνο με διαρχία; Αν κάποιος νομίζει ότι αυτό είναι πολύ καλό και λογικό ας τον ψηφίσει. Εγώ λέω ότι θα δημιουργήσει προβλήματα».

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ… ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Απαντώντας στο αν το προσκλητήριο συστράτεσης που έχει απευθύνει αφορά τους πάντες, εξήγησε πως «το προσκλητήριο στο εθνικό ακροατήριο απευθύνεται σε όλους τους χώρους. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις αυτονόητες. Ένας που έφυγε από εμάς και είναι υπουργός της Ν.Δ. σήμερα, γιατί να τον καλέσω; Αφού έχει άλλη κομματική ένταξη. Αν ένας ήταν υπουργός ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δε μπορεί να προσκληθεί από εμάς. Δεν ισχύει το ίδιο στην τοπική αυτοδιοίκηση όμως. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνήθως έχει νικηφόρους συνδυασμούς από πολλά κόμματα. Εκεί τους καλούμε να γυρίσουν. Αν βέβαια κάπου η σύγκρουση πέρασε τα όρια και πέρασε σε πεδίο προσβολών προφανώς και δεν ισχύει το προσκλητήριο. Αλλά αυτό είναι μία εξαίρεση και όχι ο κανόνας».

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ Ν.Δ. ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγώντας τη στάση του απέναντι στα σημερινά δύο μεγάλα κόμματα την επομένη των εκλογών εφόσον είναι αυτός ο νέος πρόεδρος, είπε μεταξύ άλλων ότι «εμείς είμαστε κόμμα της αντιπολίτευσης άρα θα αντιπολιτευτούμε. Δε θα αντιπολιτευτούμε με τη γραμμή που είχαμε μέχρι σήμερα. Θα αλλάξουμε. Θα δώσουμε τεράστια έμφαση σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής. Υπάρχουν προβλήματα για την παραγωγή εθνικού εισοδήματος, εμπόδια που απαγορεύουν την αλληλεγγύη. Υπάρχουν προβλήματα που αν η κυβέρνηση κάνει κάτι καλό, θα το στηρίξουμε. Έδωσα το παράδειγμα με τους ποινικούς κώδικες που στα ειδεχθή εγκλήματα που το κόμμα μου κρατούσε ακατανόητη στάση, βγήκα από τα όριά του».

Στην ατζέντα της επόμενης ημέρας ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε την ασφάλεια του πολίτη και τη μετανάστευση, για να προσθέσει πως «η συζήτηση με τα υπόλοιπα κόμματα θα είναι ανοιχτή γιατί η αντιπολίτευση θα είναι αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Σε ότι αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «οι επόμενες εκλογές θα περιλαμβάνουν αγώνα για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση. Εκεί θα αναμετρηθούμε και με το σύριζα όχι με δόλο, αλλά με καθαρό πολιτικό παιχνίδι. Εμείς θα παίξουμε καθαρά και έντιμα. Ο στόχος μας είναι να υπερδιπλασιάσομε τις δυνάμεις μας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Θα κάνουμε μία ανατροπή στους πολιτικούς σχηματισμούς».

“ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΤΕ ΕΚΛΕΓΩ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ”

Απαντώντας τέλος στο ερώτημα τι θα συνιστούσατε στον επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και τι σε όσους δεν κερδίσουν, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως «για όσα θα γίνουν την 6 ή την 13η Δεκεμβρίου πρέπει να προετοιμαζόμαστε από τώρα. Ο έντιμος πολιτικός αγώνας με επιχειρήματα είναι η μόνη μας λύση. Η επόμενη ημέρα θα μας βρει όλους αγάλι – αγάλι. Γι’ αυτό και θέτω κριτήρια και περιμένω να θέσουν τα κριτήριά τους και οι άλλοι υποψήφιοι. Εάν είμαι η επιλογή των πολιτών στην ηγεσία του κόμματος, στους τρεις αντιπροέδρους θα φωτογραφίζεται η ενότητα της παράταξης. Αν δεν είμαι η επιλογή των πολιτών, θα είμαι εκεί, θα συμβάλω στην ενότητα των δυνάμεων της παράταξης. Εάν είμαι ο νικητής, στην ηγεσία του κόμματος θα φωτογραφηθεί η ενότητά του, εάν δεν είμαι θα συμβάλω στην ενότητα του κόμματος με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν είμαι υποψήφιος για να καταγράψω εσωκομματικό συσχετισμό, είμαι υποψήφιος νίκης» κατέληξε.

Τον κ. Λοβέρδο προλόγισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν η βουλευτίνα Λάρισας του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ κ. Μαρία Γαλλιού, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γνωστός καρδιοχειρουργός κ. Νίκος Τσιλιμίγκας, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορας Νασιώκας, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Καραμπάτσας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Καραμπάτσας, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» στο δήμο Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Γούλας, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας κ. Άκης Νασιώκας, κομματικά στελέχη μεταξύ αυτών ο πρώην ΔΥΠΕάρχης κ. Λάζαρος Μακρής, ο πρώην διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας και του Βόλου κ. Κώστας Καραμπάτσας κ.α.

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω