Επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για επικοινωνιακή διαχείριση του μείζον θέματος με τη ρήτρα προσαρμογής στην ενέργεια, εξαπέλυσε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

Μίλησε χαρακτηριστικά για «επικοινωνιακή τροπολογία περί δήθεν κατάργησης ή αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής» και συμπλήρωσε πως «είναι κάτι που εμείς ως ΙΝΚΑ δε θα το επιτρέψουμε και θα παλέψουμε για την οριστική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής».

Μίλησε επίσης για τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο για τα οποία τόνισε πως πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση, διαφορετικά θα ταλαιπωρούνται 200.000 άνθρωποι. “Είναι άδικο είναι κρίμα” υποστήριξε. Απηύθυνε παράκληση να δυναμώσει το καταναλωτικό κίνημα γιατί έτσι “τόσο μεγαλύτερο φόβο θα έχουν οι κυβερνήσεις”.

«Η κοινωνία έχει ανάγκη από δραστήριες Ενώσεις Καταναλωτών» τόνισε από την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η τροπολογία που ψηφίστηκε λέει ότι αναστέλλεται είτε είναι διακριτή είτε όχι (η ρήτρα αναπροσαρμογής). Άρα αυτό σημαίνει ότι ενσωματώνεται».

Εκ μέρους του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας ο πρόεδρος Σωτήρης Τερζόπουλος αναφέρθηκε στην ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας και νομικός σύμβουλός του Άγγελος Γιουρέλης είπε μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η συνδρομή των μελών του Ινστιτούτου για την επαναδραστηριοποίησή του.

newsroom onlarissa.gr / φωτό – βίντεο: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω