Πολύ κοντά στο να πιάσει ακόμα μια κορυφή είναι ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, υποστήριξε πως είναι «ενθουσιασμένος στην προοπτική» να σπάσει κάποια στιγμή το ρεκόρ του ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

«Είμαι ενθουσιασμένος στην προοπτική να συμβεί αυτό και να το δω να γίνεται. Δεν βλέπω τα ρεκόρ ως προσωπικά επιτεύγματα, αλλά περισσότερο ως ανθρώπινα επιτεύγματα. Αν ένας άνθρωπος καταφέρει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε ελπίδες να τα καταφέρουμε. Είναι μία πηγή ελπίδας και έμπνευσης» τόνισε ο «θρυλικός» σέντερ.

«Ο Ρότζερ Μπάνιστερ έσπασε το ρεκόρ των 4 λεπτών στο μίλι το 1954. Από τότε, τον χρόνο αυτό τον έχουν σπάσει 1.400 αθλητές και το νέο ρεκόρ είναι 17 δευτερόλεπτα πιο κάτω. Όλοι νικάμε όταν σπάει ένα ρεκόρ και αν ο ΛεΜπρόν σπάσει το δικό μου, θα είμαι εκεί και θα τον επευφημώ».

Αυτή τη στιγμή ο Τζέιμς έχει 35.367 πόντους στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τον Τζαμπάρ (38.387) και τον Καρλ Μαλόουν (36.928). Ο Τζέιμς έχει μέσο όρο καριέρας 27 πόντους ανά αγώνα, αλλά αν υποθέσουμε ότι θα σημειώνει 25 πόντους ανά αγώνα, όπως έκανε την περυσινή σεζόν, τότε θα χρειαστεί περίπου 62 ματς για να φτάσει τον Μαλόουν και 121 ματς για να φτάσει τον Τζαμπάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω