Η εντυπωσιακή συμμετοχή είναι το κύριο χαρακτηριστικό του εν εξελίξει συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, εκεί όπου έχει μετακομίσει κυριολεκτικά μία ολόκληρη… παροικία Λαρισαίων.

Η μεγάλη συμμετοχή αποδίδεται αφενός στην καλύτερη οργάνωση και στο ευρύ προσκλητήριο που έγινε στη βάση του κόμματος, αλλά και στις εξαγγελίες ελάφρυνσης και τις μεσαίας τάξης από την ενεργειακή λαίλαπα που πλήττει την υφήλιο.

Αναμενόμενα, οι αναδρομική στήριξη των νοικοκυριών που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη να αντιστρέφει το κλίμα στις τάξεις των πολιτών εκείνων που παραδοσιακά ψηφίζουν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, αν και υπάρχει στάση αναμονής ως προς την εφαρμογή των μέτρων.

Τα χαμόγελα πάντως περισσεύουν στην αίθουσα του Metropolitan Expo, εκεί όπου μέχρι αύριο Κυριακή θα «χτυπά η καρδιά» της Νέας Δημοκρατίας.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, εκεί όπου σήμερα η Λάρισα μετρά τρεις εκπροσώπους τους κ.κ. Ηρακλή Γερογιώκα, Κώστα Νινίκα και Χάρη Τσιλιάκο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr, το ενδιαφέρον από πλευράς Λαρισαίων είναι υψηλό για τις εκλογές, με τα άτομα που φέρεται να εξετάζουν τη συμμετοχή τους να φθάνουν τα 15 σε επίπεδο σεναριολογίας.

Ωστόσο, μέχρι το απόγευμα οπότε και θα κλειδώσουν οι υποψηφιότητες, ο αριθμός αυτός αναμένεται να είναι σαφώς μικρότερος.

Δεδομένου βέβαια πως βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική… περίοδο, με τους περισσότερους να προσδιορίζουν τις πρώτες κάλπες χρονικά στις 18 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, εύλογα οι βουλευτές και οι ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο που διαθέτουν ερείσματα σε κεντρικό επίπεδο, θα «απέχουν» από μία ενεργό συμμετοχή στις εκλογές της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε να μη προκαλέσουν τις όποιες αναμενόμενες τριβές. Έτσι, το «παιχνίδι» της εκλογής για τους Λαρισαίους θα περάσει είτε από τα «χέρια» της νομαρχιακής επιτροπής, όπου αυτή μπορεί να συνδράμει, είτε από προσωπικές γνωριμίες που θα κληθούν να εξαργυρωθούν…

Το σημερινό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ως προς την κωδικοποίηση του κυβερνητικού έργου. Θα υπάρξουν θεματικές για την ασφάλεια, για την ενέργεια, την καθημερινότητα, την ενεργειακή κρίση, αλλά και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας διεθνώς.

Ακόμα, θα παρουσιαστεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός και του κόμματος της ΝΔ, ενώ βουλευτές της νέας γενιάς θα παρουσιάσουν πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος για τη στέγη, με έμφαση στα νέα ζευγάρια. Παράλληλα, σήμερα αναμένονται και τα διεθνή μηνύματα, όπως του προέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, του γραμματέα του ΕΛΚ Τόνιο Λόπεθ και του αντιπροέδρου του ΕΛΚ Γιάν Όλμπριχτ.

Δείτε φωτογραφίες:

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω