Ευχάριστα νέα σε ότι αφορά τα φάρμακα ενάντια στον κορωνοϊό, φέρνει με ανάρτησή του ο Λαρισαίος Καθηγητής Φαρμαλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γραβάνης, αναλύοντας πώς τα νέα νέα πολυδυναμικά αντιιακά φάρμακα μπορούν να μας προστατεύσουν από τον ιό.

Δείτε αναλυτικά:

ΝΕΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΑΝΤΙΙΚΑ !!

“Οι αναδυόμενες παραλλαγές του κορωνοιου με πολλαπλές μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη του ακίδα είναι μερικώς ανθεκτικές στα επαγόμενα από εμβόλια και στα θεραπευτικά φαρμακολογικα παραγόμενα αντισώματα που εστιάζουν στην αδρανοποίηση της ακιδας.

Νέες τεχνολογίες (DARPin) δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης μεγαλομοριακών αντιικων φαρμάκων που είναι πολυδύναμα δηλαδή συνδέονται και αδρανοποιούν ταυτόχρονα 3 η περισσότερες περιοχές της πρωτεΐνης ακιδας του ιού, εκμηδενίζοντας την δυνατότητα διαφυγής του ιού με μεταλλάξεις. Έτσι, η ακιδα του ιού μπλοκάρεται από το φάρμακο και δεν μπορεί να συνδεθεί με τα κύτταρα μας και να μας μολύνει. Τα πολυδύναμα αυτά αντιικα φάρμακα εμπεριέχουν μέρος της αλβουμινης του αίματος μας και μπορούν να παραμένουν αναλλοίωτα σε κυκλοφορία στα σώμα μας για μεγάλο χρονικό σύστημα προστατεύοντας μας από τον ιό αλλά και μπλοκάροντας τον θεραπευτικά όταν μολυνθούμε.

Ένα νέο τέτοιο πολυδύναμο αντιικο (ensovibep), πιθανά δραστικό κατα όλων των στελεχών του κορωνοιου, βρίσκεται σήμερα σε προχωρημένη κλινική δοκιμή φάσης 2 στον άνθρωπο. Τα πρώτα κλινικά δεδομένα δείχνουν ότι μπλοκάρει κατά περίπου 80% την λοίμωξη (όχι μόνο την βαριά νοσηση). Τα νέα αυτά αντιικα θα είναι μια πολύτιμη επιπλέον θεραπευτική λύση στα κοκτέιλ μονόκλωνων αντισωμάτων και άλλων αντιικων θεραπειών μικρών μορίων κατά του κορωνοιου. Μια λύση επισης για αυτούς που δεν αναπτύσσουν ικανή ανοσία! Η προσπάθεια πλέον της φαρμακολογίας επιταχύνει με επιτυχία και στα αντιικα φάρμακα όχι μόνο στα εμβόλια!

ΗΓ# ουδεμία σχέση (επιστημονικη, οικονομικη κλπ) έχω με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια και αντιικα φάρμακα”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω