Τη «σκυτάλη» των Πανελλαδικών εξετάσεων πήραν σήμερα οι μαθητές και μαθήτριες των Γενικών Λυκείων της Λάρισας και όλης της χώρας από εκείνους των ΕΠΑΛ που άνοιξαν την «αυλαία» χθες.

Οι υποψήφιοι ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας). Σίγουρα δύσκολη ημέρα καθώς είναι το ξεκίνημα της εν λόγω δοκιμασίας.

Δείτε στο βίντεο τί λένε για τα σημερινά θέματα Λαρισαίοι υποψήφιοι:

Όλα κύλησαν ομαλά και σήμερα όπως διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βασιλική η οποία επισκέφθηκε το Εξεταστικό Κέντρο του 5ου Γενικού Λυκείου Λάρισας που βρίσκεται  στην οδό Ιουστινιανού & Κομνηνών Λάρισα.

Η κ. Ζιάκα τόνισε πως: «κανονικά έγινε η διανομή των θεμάτων χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με την Βασιλική Ζιάκα, έχουμε 5193 υποψηφίους στη Θεσσαλία εκ των οποίων οι 2.485 στη Λάρισα, οι οποίοι έδωσαν εξετάσεις σε 28 εξεταστικά κέντρα. Επιπρόσθετα όπως είπε τα ποσοστά ανά κατευθύνσεις είναι τα εξής: 25% Ανθρωπιστικές Σπουδές, 19,6% Θετικές και Τεχνοκογικές Επιστήμες και 17,9% Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τέλος η αναπληρώτρια Περιφερειακή διευθύντρια ευχήθηκε να συνεχίσουν τα παιδιά ήρεμα και νηφάλια για να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Νικόλαος Ζέρβας πληροφόρισε πως οι μισοί σχεδόν υποψήφιοι της Θεσσαλίας βρίσκονται στο νομό Λάρισας, ενώ ενημέρωσε πως η αποχή σήμερα έφτασε στο 4%.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω