Μετά τη νίκη της επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Αναντολού Έφες, η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει να διπλασιάσει τα θετικά αποτελέσματα στην εφετινή σεζόν στη Ευρωλίγκα, με νικηφόρο πέρασμα από το ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός της «βασίλισσας» έκανε λόγο για ένα «πολύπλοκο και απαιτητικό παιχνίδι», εν όψει του αυριανού τζάμπολ (08/10, 21:00) απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Αν και το δυνατό σημείο της ισπανικής ομάδας είναι η «γραμμή πυρός» της, ο Λάσο είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους ψηλούς του Ολυμπιακού. «Διαθέτει πλήρη φροντ λάιν», είπε ο Λάσο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για «μεγάλη πρόκληση» έκανε λόγο ο Νάιτζελ Γουίλιαμς–Γκος, ο οποίος εξήγησε πάντως πως λόγω των νεοαποκτηθέντων παικτών η ομάδα θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί.

Οι Άντονι Ράντολφ και Τρέι Τόμπκινς παραμένουν τραυματίες και δεν έχουν δηλωθεί στην Ευρωλίγκα από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 54άχρονος Βάσκος τεχνικός, Πάμπλο Λάσο, τόνισε πριν από τον αγώνα: «Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει κάποιους παίκτες, ενώ μεγάλης σημασίας αποτελεί η αποχώρηση του Σπανούλη. Έκαναν κάποιες καλές μεταγραφές με την απόκτηση των Γουόκαπ και Ντόρσεϊ, ενώ παρέμεινε στο ρόστερ ένας παίκτης που παίζει αποφασιστικό ρόλο στην ομάδα, ο Σλούκας.

Η φροντ λάιν του Ολυμπιακού με τους Φαλ, Πρίντεζη, Ζαν–Σαρλ και Μάρτιν είναι πλήρης. Ο Βεζένκοφ είναι επικίνδυνος και οι ΜακΚίσικ, Παπανικολάου είναι σημαντικοί και δυνατοί στην άμυνα. Θα γίνει ένα πολύπλοκο και απαιτητικό παιχνίδι και πρέπει η ομάδα μου να αποδώσει στον μέγιστο βαθμό. Θα πρέπει να παίξει πιεστική άμυνα στους παίκτες–“κλειδιά” του Ολυμπιακού και παράλληλα να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός γκαρντ Νάιτζελ Γουίλιαμς–Γκος επισήμανε:

«Νομίζω πως η ομάδα είναι εξαιρετική. Βρισκόμαστε σε καλή στιγμή και πετυχαίνουμε θετικά αποτελέσματα αυτόν τον πρώτο μήνα. Έχουμε κάποιους νεοαποκτηθέντες παίκτες και δεν είναι εύκολο να προσαρμοστούν.

Σε αυτό το ρόστερ υπάρχουν μεγάλοι παίκτες και γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την ημέρα. Στην Ελλάδα μας περιμένει μία μεγάλη πρόκληση. Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικούς φιλάθλους και η ατμόσφαιρα στην έδρα του είναι υπέροχη.

Είναι μεγάλη ομάδα εξίσου και νομίζω πως θα πρέπει να παλέψουμε και να καταβάλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε τη νίκη».

Περισσότερα Εδω