Ένοχος για τις κλοπές δύο κινητών τηλεφώνων και ενός ηλεκτρικού πατινιού κρίθηκε προχθές από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο 19χρονος που είχε συλληφθεί πρόσφατα μετά από καταγγελίες γονέων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία” με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ο 19χρονος Λαρισαίος κατηγορήθηκε ότι στις 8 Αυγούστου και από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας έκλεψε το πατίνι 19χρονης, ενώ στη συνέχεια από την πλατεία του Προφήτη Ηλία αφαίρεσε από 16χρονο το κινητό του τηλέφωνο αφού προσφέρθηκε νωρίτερα με το κλεμμένο ηλεκτρικό πατίνι να τον μεταφέρει στο σπίτι του.

Όπως επίσης και από τσαντάκι παιδιών που έπαιζαν μπάσκετ στην ίδια πλατεία, έκλεψε ένα δεύτερο κινητό, ιδιοκτησίας 14χρονου.

Μετά την καταγγελία των κλοπών των κινητών τηλεφώνων αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 19χρονο στο πάρκο της Ανθούπολης, ενώ αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών πρόλαβε να πετάξει το κινητό τηλέφωνο του 16χρονου, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ όπως αναφέρθηκε χθες στο Δικαστήριο από τις καταθέσεις μαρτύρων.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την κλοπή ενός κινητού και αρνήθηκε την κλοπή του δεύτερου κινητού και του ηλεκτρικού πατινιού, για το οποίο δήλωσε πως «το πήρα για να κάνω βόλτα», χωρίς ωστόσο να ρωτήσει την ιδιοκτήτρια.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του 19χρονου με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να τον κρίνει ένοχο για τις κλοπές και αθώο για την κατηγορία της οπλοκατοχής, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω