Έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν σήμερα, το πρωί της Τρίτης φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας με αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών αναγνώρισης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Πρόκειται για ένα νεοσύστατο τμήμα, καθώς ιδρύθηκε το 2019 και αριθμεί πάνω από 500 φοιτητές, που κινδυνεύουν να αποφοιτήσουν χωρίς να έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

“Διαμαρτυρόμαστε για τα δικαιώματα του τμήματος μας που δεν υπάρχουν. Ένας απόφοιτος του τμήματος δεν μπορεί να επανδρώσει έναν δημόσιο τομέα. Το ΓΕΩΤΕΕ δεν μπορεί να βάλει την σφραγίδα του σε ένα πτυχίο του τμήματος.” τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας Γιάννος Πλατής, ενώ την ανησυχία του εξέφρασε για τις θέσεις της πρακτικής που σύμφωνα με τα λεγόμενά του “αναμένεται να καλυφθούν γρήγορα, με τους καθηγητές να ψάχνουν να προσθέσουν στο πρόγραμμα σπουδών άλλα μαθήματα που θα αντικαταστήσουν ώρες πρακτικής”.

Μεταξύ των όσων ελέχθησαν μπροστά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τέθηκε επί τάπητος και το πρόβλημα των μετεγγραφών στο τμήμα, που λόγω της μοναδικότητάς του δεν επιτρέπει μετακινήσεις φοιτητών.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τους φοιτητές, υποσχόμενος πως το αίτημά τους θα μεταφερθεί εγκαίρως ώστε να μπει τέλος στην αγωνία τους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω