Στη φυλακή έπειτα από καταδικαστική απόφαση οδηγήθηκαν χθες ένας 55χρονος πρώην αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, καθώς και ένας πρώην πληροφοριοδότης, 45χρονος Ρομά. Οι δύο άλλοτε συνεργάτες κρίθηκαν ένοχοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με αφορμή την εμπλοκή τους σε υπόθεση ναρκωτικών, μόνο που στις απολογίες τους χθες οι δύο και τηγορούμενοι παρουσίασαν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή. Ο εισαγγελέας της έδρας αποσαφήνισε στην αγόρευσή του ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», αποτελεί μια «συναλλαγή για ναρκωτικά και δεν πρόκειται για κάτι άλλο».

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε στην απολογία του ο 45χρονος Ρομά, ο οποίος περιέγραψε χθες τους τρόπους συνεργασίας με τον πρώην αστυνομικό, ο 55χρονος πρώην αστυνομικός ήταν εκείνος που του έδωσε ένα κιλό χασίς για να το πουλήσει αντί 2.500 ευρώ από τα οποία χρήματα θα λάμβανε ένα μικρό μερίδιο. Όλα ξεκίνησαν όταν λιμενικοί του Βόλου, εξετάζοντας πληροφορίες περί διακίνησης ναρκωτικών, συνέλαβαν τον 45χρονο Ρομά και τον πατέρα του, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το 1 κιλό χασίς. Ο 45χρονος υπέδειξε τον 55χρονο αρχιφύλακα ως τον άνθρωπο που του διέθεσε την ποσότητα χασίς προκειμένου να το πουλήσει.

Έτσι, οι λιμενικοί προσημείωσαν τα χρήματα και το βράδυ της 15ης προς 16η Ιανουαρίου 2013 έστησαν το ραντεβού-παγίδα στον 55χρονο πρώην αστυνομικό στις «Άσπρες Πεταλούδες». Ο αρχιφύλακας εκείνο το βράδυ εργαζόταν στη φύλαξη Γερμανού πρέσβη σε ξενοδοχείο στον Βόλο και χωρίς να ενημερώσει κανέναν από την Υπηρεσία του, έφυγε για λίγη ώρα προκειμένου να πάει στο ραντεβού με τον Ρομά, τον οποίο γνώριζε ως πληροφοριοδότη της υπηρεσίας, όπως είπε. Όταν όμως ο Ρομά μπήκε στο αυτοκίνητο και έβγαλε τα προσημειωμένα χρήματα να τα δώσει στον αρχιφύλακα, τότε έκαναν έφοδο οι λιμενικοί και συνέλαβαν τους δύο άνδρες. Μόνο ο 55χρονος πρώην αστυνομικός στην απολογία του χθες αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι πήγε στο ραντεβού με τον 45χρονο έχοντας ανταποκριθεί στο τηλεφωνημα του επειδή του ζήτησε βοήθεια μετά από ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό του. Σημειώνοντας επίσης πως θα λάμβανε χρήματα που θα του επέστρεφε ο Ρομά, καθώς του είχε δανείσει για να ξεπεράσει οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με αφορμή την υγεία του παιδιού του.

Ο 45χρονος τόνισε στην απολογία του πως τηλεφώνησε στον αρχιφύλακα σε ανοιχτή ακρόαση, με τους λιμενικούς να ακούν τη συνομιλία, λέγοντας ότι πούλησε το 1 κιλό χασίς και τον κάλεσε να του δώσει τις 2.500 ευρώ. Των απολογιών των δύο κατηγορουμένων προηγήθηκαν καταθέσεις λιμενικών και αστυνομικών, οι οποίοι περιέγραψαν τα γεγονότα και τη σύλληψη. Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του 45χρονου Ρομά, όπως και πρωτόδικα, αλλά και την ενοχή του 55χρονου πρώην αστυνομικού, τονίζοντας χαρακτηρι στικά πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», αποτελεί μια «συναλλαγή για ναρκωτικά και για δεν πρόκειται για κάτι άλλο ή για επιστροφή δανείου». Διευκρινίζοντας ότι παραγράφηκαν οι άλλες δύο κατηγορίες (περί όπλων κ.λπ.) πρότεινε την οριστική παύση της δίωξης για αυτές. Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι και στον πρώην αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για ηθική αυτουργία σε απόπειρα πώλησης ναρκωτικών (πρωτόδικα στον πρώην αστυνομικό είχε επιβληθεί ποινή κάθ κάθειρξης 10 ετών), ενώ στον 45χρονο Ρομά επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών (όπως και πρωτόδικα). Σημειώνεται επίσης ότι στον πρώην αστυνομικό δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, ενώ στον 45χρονο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω