Εκατομμύρια έντομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ στις λάμπες φωτισμού, πάνω ακριβώς από την γέφυρα του Πηνειού ποταμού στο Κουτσόχερο Λάρισας, αλλά και κατ’ επέκταση κατά μήκος της διασταύρωσης για Τύρναβο.

Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί κι άλλες χρονιές την ίδια χρονική καλοκαιρινή περίοδο και στο ίδιο σημείο. Σημειωτέο πως δεν είναι ακρίδες αλλά ένα άλλο είδος εντόμου.

Η αιτία που τα εκατομμύρια έντομα συγκεντρώνονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και στο ίδιο σημείο, είναι μάλλον η διαδικασία της αναπαραγωγής τους.

Αυτό που παρατηρήσαμε και καταγράψαμε, είναι πως πάρα πολλά από αυτά τα έντομα πέφτουν στο έδαφος, πάνω στο οδόστρωμα της γέφυρας και μάλιστα οι διερχόμενοι οδηγοί κόβουν ταχύτητα, καθώς δημιουργείται ένα μικρό στρώμα νεκρών εντόμων αφού είναι εκατομμύρια!!

Δε γνωρίζουμε αν τα έντομα είναι εκεί συγκεντρωμένα για μία μόνο βραδιά ή βραδιές και μετά φεύγουν. Πάντως η διαδικασία είναι σύντομη.

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε το team του trikalaola.gr διερχόμενο από το σημείο το βράδυ της Πέμπτης 17ης Ιουνίου 2021.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω