Επιστημονική ημερίδα για τις εξαρτήσεις με ταυτόχρονη παρουσίαση των δομών του ΟΚΑΝΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα, στο θέατρο του Μύλου Κώστας Τσιάνος, παρουσία του προέδρου του ΟΚΑΝΑ Θανάση Θεοχάρη.

Η έξαρση του φαινομένου των εξαρτήσεων τις τελευταίες δεκαετίες καθώς και η εμφάνιση πολλών και διαφορετικών προβλημάτων εξάρτησης όπως οι εξαρτήσεις από παράνομες ψυχοτρόπες ουσίες, από νόμιμες ψυχοτρόπες ουσίες, αλλά και οι συμπεριφορικές εξαρτήσεις δημιουργούν ένα ιδιαίτερα φορτισμένο περιβάλλον, τονίστηκε από τους εισηγητές στην ημερίδα.

Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα εξάρτησης και βρίσκονται σε μια διαδικασία απεξάρτησης αντιμετωπίζουν πολλές φορές προβλήματα κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην ανάγκη δημιουργίας και νέων προτάσεων υποστήριξης και επανένταξης ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης.

Αναγνωρίζοντας τη συνθήκη αυτή ο ΟΚΑΝΑ, ο μεγαλύτερος φορέας παροχής υπηρεσιών στο πεδίο των εξαρτήσεων στη χώρα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις και δομές, προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του για ουσιαστική αντιμετώπιση και ανάσχεση των προβλημάτων εξάρτησης στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάστηκαν οι δομές του και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του, όπως το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Λάρισας και το Πολυδύναμο Κέντρο στο Βόλο.

Δείτε τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιος Θεοχάρης:

Δείτε τι είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης:

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω