Πάνω από τον μέσο όρο της χώρας κινήθηκε το ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό, με βάση τους ελέγχους, στη Λάρισα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, για την εβδομάδα 12-18 Ιουλίου 2021, στο σύνολο εργαστηριακών και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων το ποσοστό θετικότητας σε όλη τη χώρα ήταν 1,26% -στη Λάρισα, αντίστοιχα, διαμορφώθηκε στο 1,55%.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που το ποσοστό θετικότητας στην περιφερειακή ενότητα κινείται πάνω από τον μέσο όρο της χώρας, καθώς για το διάστημα 5-11 Ιουλίου, είχε διαμορφωθεί στο 0,86% (0,83% ο μ.ο. σε όλη τη χώρα).

«Έκπληξη»

Η …«έκπληξη», ωστόσο, έρχεται από την Καρδίτσα, καθώς το ποσοστό θετικότητας (στο σύνολο των ελέγχων), για το ίδιο διάστημα, 12-18 Ιουλίου 2021, δηλαδή, ανήλθε στο 2,51%, ποσοστό που είναι το τέταρτο υψηλότερο σε επίπεδο χώρας, μετά το Ρέθυμνο, την Πάρο, τη Μύκονο και τη Μήλο.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα, 5-11 Ιουλίου, το ποσοστό θετικότητας στην εν λόγω περιφερειακή ενότητα, ήταν στο 1,71% -επίσης σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο της χώρας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω