Αιτήματα για άμεσο και ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα που να αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στα πλημμυρισμένα χωράφια των παρκάρλιων περιοχών και την αποζημίωσή τους εξέφρασαν ο ΕΟΑΣΝΛ και η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Αγροτών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα πρωί Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, μία ημέρα πριν τη μεγάλη διαμαρτυρία των αγροτών στον κόμβο του Πλατυκάμπου, για την οποία απευθύνουν κάλεσμα όλων των πληγέντων καλλιεργητών της Θεσσαλίας.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών κάνουν λόγο για ολιγωρία των κυβερνητικών αποφάσεων και μη ξεκάθαρη κατεύθυνση των σχεδίων τους:

«Τρεις μήνες μετά, 180.000 στρέμματα βρίσκονται κάτω από το νερό, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο πλάνο για το πώς θα φύγουν τα νερά. Περιμένουμε το master plan των Ολλανδών τον Φεβρουάριο», ανέφερε ο πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Σωτηρίου, κ. Άγγελος Τζιαμαλής.

«Αυτό που ζητούμε εμείς από την πολιτεία και την κυβέρνηση είναι να στηρίξει την πρόταση του Δημήτρη Κουρέτα για σήραγγα προς το Αιγαίο, η οποία θα εξασφαλίσει τη θωράκιση της Θεσσαλίας από πλημμυρικά φαινόμενα τα επόμενα χρόνια. Στον αντίποδα δεν υπάρχει κάποιο άλλο έργο που να μπορεί να υλοποιηθεί πιο γρήγορα και να μας εξασφαλίσει τα πλεονεκτήματα της σήραγγας», τόνισε στη συνέχεια.

Για μη ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το σχέδιο αντιμετώπισης των καταστροφών κάνει λόγο και ο πλημμυροπαθής αγρότης, κ. Γιάννης Γαργάλας. «Έχουμε τη γη μας σκεπασμένη με νερά, δεν έχουμε να καλλιεργήσουμε και μας λένε να βρούμε δουλειά σε εργοστάσια. Εμάς μας ενδιαφέρει να ζήσουμε εκεί και να καλλιεργήσουμε τη γη μας».

«Καλούμε τους αγρότες Αύριο στον Πλατύκαμπο που δεν θα καλλιεργήσουν, γιατί τα χωράφια του βρίσκονται κάτω από το νερό στη διαμαρτυρία στον κόμβο του Πλατυκάμπου Θέλουμε να παράγουμε τα προϊόντα που ξέρουμε και πραγματικές αποζημιώσεις, στο ύψος της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιστικής αξίας που καθορίζει ο ΕΛΓΑ», ανέφερε ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Ζωή Μπουρουτζή 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω