Ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Θεσσαλία: Ανασυγκρότηση με συνεργασία, τεχνογνωσία, σχέδιο και προοπτική» έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στο ξενοδοχείο Imperial, στη Λάρισα.

Επρόκειτο για μια κοινή πρωτοβουλία των Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδος, Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντροδυτικής Θεσσαλίας και Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου με στόχο την συζήτηση και κατάθεση προτάσεων γύρω από τον μείζον ζήτημα ανασυγκρότησης του κάμπου.

«Θέλουμε να φτιάξουμε μία ενιαία φωνή, από μία ενιαία Επιτροπή της Θεσσαλίας, μαζί με όλους αυτούς που χρειάζεται να συμμετέχουν, για να μην υπάρχουν δευτερεύουσες φωνές. Οι Θεσσαλοί θα πρέπει να διαπραγματεύονται πλέον συγκεκριμένα πράματα» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδος κ. Δημήτρης Ντογκούλης.

Αναφορικά με τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας εξέφρασε τη διαφωνία ως προς τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η διαδικασία. «Δε γίνεται να κάνεις διαβούλευση εντός εννέα ημερών, δε γίνεται να έρχεται με fast track διαδικασίες για τη νομοθέτησή του, δε γίνεται να μην ερωτώνται οι άμεσοι εμπλεκόμενοι, να καταργούνται ή να παρακάμπτονται φορείς. Θεωρούμε δεδομένο πως η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει να έρθει στη Θεσσαλία και να δημιουργήσει ένα υγιές συμπέρασμα. Έχουμε δει τέτοιες fast -track διαδικασίες να πέφτουν στο κενό» συμπλήρωσε.

«Εδώ και δεκαετίες τα τρία επιμελητήρια τονίζουν το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και πόσο κρίσιμο είναι για την ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία της» επεσήμανε από πλευράς του ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντροδυτικής Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαγεωργίου.

Τους τρεις λόγους της παρουσίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη σημερινή ημερίδα υπογράμμισε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας κ. Ηλίας Κοτσιμπογεώργος. «Να τονίσουμε πόσο σημαντικός είναι για την οικονομία της Θεσσαλίας ο αγροτικός – κτηνοτροφικός τομέας, πόσο η πορεία τους μπορεί να επηρεάσει τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες. Να μιλήσουμε για το master plan κι αν θέλουμε να το ακολουθήσουμε ή όχι. Να ακούσουμε τι έχουν να συμπληρώσουν οι υπόλοιποι φορείς, να σχεδιάσουμε μια πρόταση και να την καταθέσουμε στην Κυβέρνηση» εξήγησε.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω