Εορτασμός της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών σήμερα το πρωί της Παρασκευής στην 1η Στρατιά και ειδικότερα στον χώρο του Στρατοπέδου «Νικολάου Πλαστήρα».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με υψηλούς προσκεκλημένους από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο, το παρόν έδωσαν στρατηγοί από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ανέφερε: «Σήμερα στη Λάρισα είναι η τελευταία φάση της άσκησης που το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο εκτέλεσε το τελευταίο μήνα, σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Χώρες και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε σαν Ευρωπαϊκό Στρατηγείο. Θα συνεχίσουμε πηγαίνοντας στο Κιλκίς για επίδειξη τακτικής άσκησης στρατευμάτων».

Με την σειρά του ο Ιωάννης Δρυμούσης, Αντιναύαρχος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, τόνισε πως: «Αποδείχτηκε σήμερα ο επαγγελματισμός του Ελληνικού Στρατηγείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διαλειτουργικότητα μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. και ο σχηματικός ρόλος που μπορεί να παίξει στις αποστολές που θα αναλάβει. Αποδείχτηκε επίσης το πόσο μπορούνε τα κράτη της Ε.Ε. και η ίδια η Ένωση να συμμετέχει στην ασφάλεια και στην άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Θοδωρής Τσέτσιλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω