Στην πόλη της Λάρισας διοργανώθηκε σήμερα το πρωί της Τρίτης η 6η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), στο πλαίσιο του προγράμματος συναντήσεων των εξήντα Σωματείων από όλη τη χώρα, τα οποία εκπροσωπούν πάνω από 350.000 συνταξιούχους που προέρχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ.

«Τα θέματά μας είναι οικονομικά, είναι και θεσμικά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΠΣ Λάρισας, κ. Θεόδωρος Καραγώγος. Αναφερόμενος στις μειώσεις των συντάξεων, αλλά και στο πρόβλημα της ακρίβειας, ο ίδιος τόνισε πως «η ακρίβεια καλπάζει: τρόφιμα, γάλατα, κρέατα, όλα πήραν τη ανιούσα. Μόνο οι μειωμένες συντάξεις απέμειναν και με αυτά προσπαθούν να ζήσουν οι συνταξιούχοι».

Έκανε ακόμα επίσης για το ζήτημα της δημόσιας υγείας, τις επιχορηγήσεις, αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού, σημειώνοντας πως «απαιτούμε μαζικούς διορισμούς γιατρών και υγειονομικών».

Η Συνδιάσκεψη υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή πάνω από 150 συνέδρων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τους συνταξιούχους. Είχαν επίσης την ευκαιρία να καταθέσουν ερωτήματα και προτάσεις κατά τη διαδικασία της συζήτησης των θεμάτων της ημερίδας, τα οποία απαντήθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΟΠΣ.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω