Παρέμβαση για τα απογευματινά χειρουργεία πραγματοποιήθηκε σήμερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου.

«Είναι το τελειωτικό χτύπημα από ό,τι έχει απομείνει από τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας. Δεν αποτελεί λύση αυτήν η επιλογή. Πρόκειται για μια κατάσταση απαράδεκτη και βάρβαρη» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες και μαζικές προσκλήψεις μόνιμου χαρακτήρα καθώς και γενναίας αύξησης στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Στη διαμαρτυρία έδωσε το «παρών» η επειγοντολόγος –  παθολόγος, διευθύντρια των ΤΕΠ του νοσοκομείου κα Γεωργία Παπαδάμου, η οποία χαρακτήρισε τα απογευματινά χειρουργεία κοροϊδία και απάτη. «Δεν μπορεί ο άρρωστος που επιλέγει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να πληρώνει. Υπάρχουν κρατήσεις, έχουν πετσοκόψει τις συντάξεις και τους μισθούς» είπε μεταξύ άλλων.

«Είμαστε άνθρωποι που παίρνουμε χαμηλό μισθό. Τα βγάζουμε πέρα με 400 – 500 ευρώ το μήνα. Είναι ντροπή να κάνουμε απογευματινά χειρουργεία και να βάζουμε τους γιατρούς μας να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο» σημείωσε Λαρισαία ασθενής, ζητώντας εν συνεχεία από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό να σκύψουν στα προβλήματα των αγροτών και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη για υγεία.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω