Αποβλέποντας στην ενημέρωση για τα δεδομένα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, πλήθος κόσμου του αγροτικού κλάδου παραβρέθηκε σήμερα, το πρωί της Παρασκευής, στην ημερίδα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Imperial» της Λάρισας με θέμα: «Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 – Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή».

«Είναι η δεύτερη ενημερωτική ημερίδα που γίνεται από τον Οργανισμό για τα δεδομένα της νέας ΚΑΠ, η οποία εξηγεί τα θέματα που έχουν προκύψει από την έγκριση του Νέου Στρατηγικού Σχεδίου που έχει εγκριθεί από τον Νοέμβριο… Στόχος του Οργανισμού είναι μέσα από την αίτηση ενίσχυσης να μπορεί κάποιος να πάρει οποιαδήποτε πληροφορία. Μέσα από την αίτηση έχουν γίνει πληρωμές του Μέτρου 22, έχουν δοθεί στοιχεία για το πετρέλαιο, τις ζωοτροφές, τα de minimis. Πρόκειται για ένα εργαλείο που μειώνει κατά πολύ την γραφειοκρατία και προσπαθούμε να το υποστηρίξουμε. Ανήκει στις καινοτομίες ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ των τελευταίων χρόνων» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελος Σημανδράκος.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό, ο πρόεδρος επισήμανε: «Ο Οργανισμός έχει στη διάθεσή του την προμηθευομένη αίτηση. Αναμένονται οι εφαρμοστικές αποφάσεις από του ΥΠΑΑΤ, οι οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο… Θεωρώ πως από την επόμενη εβδομάδα θα τελειώσει το ζήτημα των εφαρμοστικών και ο Οργανισμός θα μπορεί να τις ενσωματώσει ώστε να κάνει κάποιος οριστικοποίηση της αίτησης».

«Η αίτηση ανήκει στον οργανισμό, είναι σύγχρονης τεχνολογίας και μπορεί αν χρησιμοποιηθεί από περισσότερους φορείς του ενός για να μην υπάρχει μονοπώλια.» συμπλήρωσε ο κ. Σημανδράκος, ενώ μέσω αυτής είπε πως: «Αλλάζουν αρκετά πράματα για τους αγρότες».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως: «Προσπαθούμε να μη χαθούν οι ενισχύσεις και γι’ αυτό ο Οργανισμός έχει πάρει την πρωτοβουλία να βγει έξω. Διευθυντές και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να είναι έξω, να αντιλαμβάνονται, να αντιπαρατίθενται με όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ώστε να έρθουν να τα επιλύσουν με κάποιες εφαρμοστικές».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω