Ένα ακόμη εντυπωσιακό έργο, το τέταρτο κατά σειρά, κοσμεί από σήμερα τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του εμπορικού κέντρου Fashion City, επί της λεωφόρου Καραμανλή.

Πρόκειται για τον «Πολυκικλικό Δεσμό» που φιλοτέχνησε ο Λαρισαίος γλύπτης Μιλτιάδης Τζιότζιος σε συνεργασία με τον Πάρη Λουντρούδη μετά από αίτηση του Μακεδονικού Συνδέσμου Ελληνιστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και με χορηγία του ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ. Είναι ένα έργο βασισμένο σε ιδέα του στρατηγικού αναλυτή Νίκου Λυγερού.

Παρόντες στην τοποθέτηση του γλυπτού που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, ήταν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του  Μακεδονικού Συνδέσμου Ελληνιστικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Αλέξανδρος Σοφιανίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς και φυσικά ο ίδιος ο δημιουργός του έργου κ. Τζιότζιος.

«Στο δημόσιο χώρο η τέχνη είναι κάτι καινούριο για την περιοχή μας…» τόνισε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, για να προσθέσει πως το έργο «ταυτόχρονα αλλάζει την αρχιτεκτονική τοπίου, γιατί η τέχνη δεν είναι μόνο μέσα στις πινακοθήκες και στις γκαλερί, είναι και στο δημόσιο χώρο. Δίνουμε τη δυνατότητα σε Λαρισαίους καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους».

Από την πλευρά του ο γλύπτης κ. Τζιότζιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το γλυπτό είναι στηριγμένο σε σχέδιο του μαθηματικού Κλάιν, εποχής Άινστάιν, ο οποίος με μία εξίσωση έβγαλε το αρχικό σχέδιο δισδιάστατο. Κατόπιν το επεξεργάστηκε ο κ. Λυγερός, έκανε την τρισδιάστατη εφαρμογή, μας έγινε πρόταση και κατασκευάσαμε το τρισδιάστατο σε ίνοξ μέταλλο».

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω