Σοκάρει η υπόθεση με το κύκλωμα που διακινεί βίντεο με προσωπικές στιγμές γυναικών στην Πάτρα. Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία και διώκονται δύο άτομα, ενώ ο εισαγγελέας προχώρησε στην κλήση των πρώτων εμπλεκόμενων.

Ο δικηγόρος Κώστας Κρεμμύδας, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη περίπτωση ως προς το υλικό και τον όγκο των αρχείων. “Υπάρχουν ονόματα. Υπάρχουν επώνυμα και υπάρχουν και κατηγοριοποιήσεις. Αυτό που έχει μια μοναδικότητα είναι ότι έχουν κάνει συλλογή με φωτογραφίες με προσωπικά δεδομένα και βίντεο με γενετήσιες πράξεις και αυτές τις διαμοιράζουν μέσα από ένα “σύννεφο”, έναν αποθηκευτικό χώρο και με ένα λινκ μπορείς να έχεις πρόσβαση” τόνισε ο κ. Κρεμμύδας.

Το ζητούμενο δεν είναι η ποινική απαξία των πράξεων, η οποία βέβαια είναι κακουργηματική, αλλά το ουσιαστικό είναι η προστασία των θυμάτων από τον διαμοιρασμό των αρχείων και από την περαιτέρω θυματοποίηση τους, γιατί καταλαβαίνετε ότι αν γίνει μια μήνυση, θα πρέπει να γίνουν προανακριτικές πράξεις, θα μαθευτεί, ειδικά αν είναι τοπική μικρή κοινωνία” σημείωσε.

Σε ερώτηση για το τι προβλέπει ο νόμος απάντησε: “Ακόμα και αυτός που διακινεί από κινητό σε κινητό τέτοιες φωτογραφίες, η επαπειλούμενη είναι τουλάχιστον τρία χρόνια“.

Πρόσθεσε δε ότι όσοι είχαν αυτό το αρχείο σπεύδουν να το κατεβάσουν, ενώ αποτελεί στοίχημα η άμεση διακοπή του διαμοιρασμού των αρχείων. “Καταλαβαίνετε τι πρόβλημα δημιουργεί αυτό στις γυναίκες που ό,τι έχουν δεν το έχουν για να το δείξουν σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς ότι ανεβαίνει στο ίντερνετ κατεβαίνει πολύ δύσκολα” πρόσθεσε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι είναι σοκαριστικό το τι γίνεται το τελευταίο διάστημα. “Γι αυτό λέμε ότι το ζητούμενο δεν είναι η ποινική απαξία και οι μηνύσεις, αλλά η προστασία των προσωπικών στιγμών και αν μη τι άλλο προσοχή στο τι στέλνει ο καθένας. Από ανήλικα παιδιά μέχρι οι μεγάλες ηλικίες” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω