Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει εδώ και λίγες ώρες η δυσάρεστη είδηση για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Κώστας Καζάκος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς έπασχε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Πρόσφατα μάλιστα, είχε νοσήσει από κορονοϊό, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία του.

Ποιος ήταν ο Κώστας Καζάκος

 

Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1935 στον Πύργο Ηλείας. Ήταν Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής.

Ήταν απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

Ο Κώστας Καζάκος ήταν ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς με πολλές επιτυχίες στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ενώ, σημαντικός υπήρξε ο ρόλος του και στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Προσωπική ζωή

 

Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε παντρεμένος μια από τις ομορφότερες και ταλαντούχες ηθοποιούς της χώρας μας, την Τζένη Καρέζη, με την οποία παρέμειναν μαζί 24 χρόνια μαζί ενώ απέκτησαν και έναν γιο, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο.

Η Τζένη Καρέζη είχε υπάρξει κάθετη ως προς το όνομα που θα του έδινε, αφού για εκείνη δεν υπήρχε άλλο όνομα πιο αγαπημένο από αυτό του άντρα της για να δώσει στον γιο τους. Έτσι και έγινε!

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της Τζένης Καρέζη, ο ηθοποιός αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή του και παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια, με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον Αλέξανδρο, την Άρτεμη-Γεωργία, την Ηλέκτρα, και την Μάγια.

Η Άρτεμις-Γεωργία έχασε τη ζωή της στις 25 Ιουνίου 1999, σε ηλικία 8 μηνών, μία εβδομάδα μετά την βάπτισή της, πάσχοντας από μία σπάνια ασθένεια.

«Με την σύζυγό μου, είμαστε περισσότερα χρόνια μαζί, έχουμε κλείσει 28 χρόνια. Αποκτήσαμε και τρία παιδιά. Ήταν ένα δώρο ζωής» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη ο Κώστας Καζάκος.

Ο Κώστας Καζάκος φαίνεται πως είχε πολύ καλή και στενή σχέση και με τα τέσσερα παιδιά του, γεγονός που αποδεικνύεται από τις αμέτρητες οικογενειακές τους εμφανίσεις.

Ο Κώστας Καζάκος πρόλαβε να γνωρίσει το εγγόνι του, καθώς ο γιος του, Κωνσταντίνος Καζάκος με την τότε σύζυγό του, Τάνια Τρύπη το 2012 υποδέχτηκαν στον κόσμο την κόρη τους, Τζένη Καζάκου.

Η νεαρή καλλονή έχει επιλέξει να ακολουθήσει την υποκριτική, όπως και τα περισσότερα μέλη της οικογένειας, ενώ έχει ήδη κάνει το πρώτα της βήματα στον χώρο.

«Η Τζένη έκανε για τη δουλειά. Τώρα τι δρόμο θα πάρει και πόσο θα αναπτυχθεί και πόσο θα αξιοποιήσει τα προσόντα της είναι πολύ προσωπικό πράγμα και θα το δούμε στην διαδρομή», είχε δηλώσει για την εγγονή του ο σπουδαίος ηθοποιός.

Ο Κώστας Καζάκος εκτός από έναν από τους πιο κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του αποτελούσε πάνω απ’ όλα και έναν τρυφερό πατέρα και παππού. Η οικογένειά του ήταν τα πάντα για εκείνον και τα παιδιά και τα εγγόνια του θα τον θυμούνται για πάντα…

Φωτογραφίες: NDP

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω