Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α), υπο την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και στο πλαίσιο των δράσεων της “Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει” διοργανώνει Κύκλο Ομιλιών με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας κρίσεις και πολέμους: ψυχαναλυτικές, ψυχοκοινωνικές & ανθρωπο-λογικές διαστάσεις» με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και συναισθημάτων σχετικά με τις επαναλαμβανόμε-νες κρίσεις που βιώνουμε την περίοδο αυτή σε επίπεδο υγειονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοοικονο-μικό.

Ο Κύκλος Ομιλιών θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Χατζηγιάννειου Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, Ρούσβελτ 59 και θα ολοκληρωθεί μέσα από τρεις(3) συναντήσεις.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 7:00 μ.μ.

“Γιατί ο πόλεμος; μια ψυχαναλυτική θεώρηση” – Εισηγητής: Δημήτρης Κυριαζής, Ψυχίατρος – Παιδοψυχία-τρος, Ψυχαναλυτής,

“Η βία και η εχθρότητα και ο φόβος της αγάπης” – Εισηγητής: π. Σταύρος Κοφινάς, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχοθεραπείας, Συντονιστής δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο χώρο της υγείας.

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, ώρα 7:00 μ.μ.

«Κρίση και πόλεμος στη λογοτεχνία» – Εισηγητής: Δημήτρης Δημηρούλης, Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας.

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, ώρα 7:00 μ.μ.

“Κρίση στον πολιτισμό – Βία, Νόμος, Γραφή” – Εισηγητές: Γιώργος Βέλτσος, Κοινωνιολόγος, Συγγραφέας, πρ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Μυρτώ Ρήγου, Καθηγήτρια Θεωρίας της Επικοινωνίας

Τις συναντήσεις συντονίζει η Επιστημονική Υπεύθυνη Ι.Ψ.Α Αθηνά Μαρούδα-Χατζούλη, Ph.D Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική-Ψυχοθεραπεύτρια – Αναλύτρια Ομάδος Ζεύγους & Οικογένειας.

Ο Κύκλος Ομιλιών εντάσσεται στις δράσεις της “Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει” για την προώθηση της δια βίου μάθησης στην πόλη.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ινστιτούτου

Τηλ: 2410258040, e-mail: ipsa.larissa@gmail.com και στο site www.ipsa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω