«Θέλω κι από εδώ, την Ελασσόνα, να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, για τη στενή συνεργασία μας, που δρομολόγησε την ανέγερση νέου σύγχρονου Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή. Η προστασία και η εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών συνιστούν κεντρικό πυλώνα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης της ΝΔ. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται η δέσμευση του αρμόδιου υπουργού για ένταξη του Α.Τ. Ελασσόνας στο κτιριολογικό πρόγραμμα του 2023, αλλά και οι επικείμενες προσλήψεις προσωπικού και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Ελασσόνα, μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις τους, τον Αστυνόμο Α΄ κ. Πέτρο Μουταφίδη και τον Αντιπύραρχο κ. Ελευθέριο Μουλτσιά αντίστοιχα, καθώς και με στελέχη των υπηρεσιών.

 

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισκέφθηκε αρχικά το Α.Τ. Ελασσόνας και ενημερώθηκε από τον διοικητή για τα ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή και τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν. Ο διοικητής του Α.Τ. ευχαρίστησε τον βουλευτή του νομού για τις παρεμβάσεις του στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, στις 22.03.22 κατά την οποία του εξέθεσε την κατάσταση και απέσπασε την διαβεβαίωση για θετική αντιμετώπιση του θέματος. Ακολούθως, στις 10.11.22 όταν ο κυβερνητικός βουλευτής έθεσε εκ νέου το ζήτημα, ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε για την ένταξη της ανέγερσης νέου σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του Α.Τ. Ελασσόνας στο κτιριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το 2023. Η κατασκευή του νέου κτιρίου θα δώσει τη δυνατότητα εγκατάστασης του Α.Τ. σε έναν χώρο που πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες και ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής.

Προσλήψεις Πυροσβεστών

Στη συνάντησή του με τη διοίκηση και το προσωπικό της Π.Υ. Ελασσόνας, ο κυβερνητικός βουλευτής αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες που επιβάλλουν τον αρτιότερο εξοπλισμό σε έμψυχο υλικό και οχήματα της Π.Υ. Ελασσόνας, δεδομένης της απόστασης από τη Λάρισα και της αυξημένης δυσκολίας στις επιχειρήσεις διάσωσης και κατάσβεσης λόγω του ημιορεινού-ορεινού ανάγλυφου της περιοχής. Όπως επεσήμανε, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος είχε τη διαβεβαίωση ότι η μελέτη του αρχηγείου για σταδιακές προσλήψεις 3.600 πυροσβεστών θα αρχίσει να υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα. Για τα νέα σύγχρονα οχήματα, ήδη, η διάθεσή τους έχει ξεκινήσει, ενώ εξετάζεται η κάλυψη των αναγκών σε όλη τη χώρα αναλογικά και από το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ”».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω