Για ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στην ιστορία της επιστήμης κάνει λόγο ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας αναφερόμενος σε ανάρτησή του στο κρέας κοτόπουλου που έχει καλλιεργηθεί εργαστηριακά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά ζώα.

Κατά τη γνώμη του πρόκειται για το μεγαλύτερο διατροφικό πείραμα που έχει γίνει ποτέ.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Συνέβη κάτι που θεωρώ απο τα πιο σημαντικά στην ιστορία της επιστήμης. Πρόκειται για κρέας κοτόπουλου που έχει καλλιεργηθεί εργαστηριακά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά ζώα, και η εταιρεία παραγωγής του είναι η καλιφορνέζικη startup Upside Foods. Εγκρίθηκε για πρώτη φορά ως ασφαλές προς κατανάλωση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το ύψος αυτών των επενδύσεων μπορεί να αγγίξει τα 25 δισ. δολάρια το 2030, σύμφωνα με τους New York Times. Ο αριθμός μοιάζει πολύ μικρός συγκριτικά με την πρόβλεψη για τα 1,4 τρισεκατομμύρια της παγκόσμιας αγοράς κρέατος, όμως οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων ξέρουν καλά ότι πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη υποκατηγορία.

Κατα τη γνώμη πρόκειται για το μεγαλύτερο διατροφικό πείραμα που έχει γίνει ποτέ. Η εταιρεία που φτιάχνει το προιόν καλλιεργεί κύτταρα κότας τα οποία τα αθανατοποεί με μια τεχνική και αυτα πολλαπλασιάζονται συνέχεια , όπως τα καρκινικά κύτταρα. Το πρόβλημα οτι ετσι η κτηνοτροφία γενικα παθαίνει ενα σόκ, το αφήνω ασχολίαστο. Αλλά αυτα τα κύτταρα, ετσι όπως έχουν τροποποιηθεί είναι ασφαλή για κατανάλωση για τον άνθρωπο?

Ποιός θα μπορούσε να το πεί με βεβαιότητα? Ο FDA ? Δεν νομίζω. Για οποιους θέλουν πιο πολλά ας μπουν στη σελιδα της εταιρειας που το φτιαχνει.

Our Foods

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω