Τι αναφέρει σχετικά με τις μάσκες ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, κάνοντας παράλληλα κάλεσμα ειδικών για να εμβολιαστεί ο κόσμος.

Τα κρούσματα που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι σταθερά ψηλά εδώ και μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα ενώ μεγάλη ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες οι αριθμοί των νεκρών και των διασωληνωμένων.

Με βάση αυτά τα νούμερα οι ειδικοί δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για την εορταστική περίοδο από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά καθώς οι μαζώξεις θα είναι καθημερινές και το κλίμα των ημερών πιο χαλαρό.

Έτσι ζητούν από τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού ενώ μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί η νέα μετάλλαξη Όμικρον που είναι μεταδοτικότερη από τη Δέλτα.

O καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο OPEN τόνισε πως είναι πολύ πιθανό η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειωθεί λίγο με τη μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως ακόμη αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. «Ίσως γίνει πιο νοσογόνος ο ιός, αλλά δεν θα αλλάξει αρκετά για να μην τον πιάνει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τόνισε πως θα πρέπει η Πολιτεία να λάβει την ευθύνη και για άλλες ομάδες. Παράλληλα ζήτησε να καταστεί υποχρεωτική η μάσκα ΚΝ95 παντού και για όλους ενώ τόνισε ότι «οι υφασμάτινες δεν προστατεύουν καλά, πρέπει να αποσυρθούν».

Πηγή: typosthes.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω