Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ενα μάθημα διαφορετικό από τα καθιερωμένα είχαν την ευκαιρία να κάνουν χθες μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Στην… έδρα δεν βρισκόταν κάποιος καθηγητής τους, αλλά ο μεγάλος Ελληνας τραγουδιστής και τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, Αρετή Τζανετοπούλου, ο κ. Ιωαννίδης αποδέχθηκε πρόσκληση του σχολείου να μιλήσει στους μαθητές.

ViberViber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο καλλιτέχνης μίλησε στους μαθητές για το τι σημαίνει να είναι κανείς καλλιτέχνης, πώς γράφεται ένα τραγούδι, αν έχει σημασία μεγαλύτερη ο στίχος ή η μουσική, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις τους που αφορούσαν στις δυσκολίες που έχει ο χώρος και στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής για τους καλλιτέχνες.

Στη Ζάτουνα το Μουσικό Σχολείο

Αύριο, Σάββατο 7 Μαΐου, το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα δώσει δυναμικό «παρών» στη Ζάτουνα για να τιμήσει τον μεγάλο Ελληνα Μίκη Θεοδωράκη σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 το απόγευμα στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας.

Με δύο ορχήστρες, μία χορωδία και 45 μουσικά όργανα, 130 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βόλου, τιμούν τον μεγάλο Ελληνα, στη Ζάτουνα, στον τόπο της εξορίας του, το 1968, στη δικτατορία, αλλά και τόπο σπουδαίων δημιουργιών του.

Σημειώνεται ότι το Μουσικό Σχολείο Βόλου από την ίδρυσή του έχει διοργανώσει αφιερώματα και εκδηλώσεις στον μεγάλο συνθέτη και η απόφαση όλων για την τρέχουσα χρονιά ήταν το μεγάλο αφιέρωμα, που θα παρουσιαστεί στον Βόλο τον Ιούνιο, να ακουστεί πρώτα στον χώρο εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη, στη Ζάτουνα.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

FacebookFacebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google NewsGoogle News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω