Μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποίησαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί του Δήμου Αγιάς, όπως και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής.

Η αυτοκινητοπομπή από την Αγιά έφτασε στη Λάρισα με πανό και κορναρίσματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι αγρότες ζήτησαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό ο οποίος όμως απουσίαζε στην Αθήνα οπότε μίλησαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Λαδόπουλο ο οποίος υποσχέθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των αγροτών στον κ. Αγοραστό, ενώ επιτροπή των αγροτών αύριο ή την Δευτέρα θα μιλήσει με τον ίδιο τον περιφερειάρχη, όπως τόνισε ο κ. Λαδόπουλος.

Ο νεαρός αγρότης Αντώνης Τσακνάκης σε δηλώσεις του  τόνισε: «Είμαστε εδώ σήμερα πολλά νέα παιδιά, αγρότες διότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τον κορωνοϊό σε ότι αφορά την δουλειά μας. Δεν υπάρχει καμιά βοήθεια από την κυβέρνηση. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές τα κόστη παραγωγής (πετρέλαια, ρεύμα, εργόσημα) – δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία που έχει κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ  Ρίζου Μαρούδα: «Κάνουμε την Τρίτη συνεχόμενη κινητοποίηση. Οι παραγωγοί της Αγιάς, που ασχολούνται με τα μήλα και τα κάστανα κυρίως,  διαμαρτύρονται για το θέμα των συνδεδεμένων ενισχύσεων που δεν θέλουμε να κοπούν. Το κράτος πρέπει να συνεχίσει να δίνει τις ενισχύσεις στους συναδέλφους γιατί αποτελούν ένα βασικό εισόδημα.

Δεν θα δεχτούμε να χαθούμε συνδεδεμένες και απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα χαθούν. Και αυτό είναι αποτέλεσμα και κέρδος αυτού του αγώνα μας, του αγώνα που έχουμε δώσει εδώ και ένα μήνα και με συλλαλητήριο στην Αγιά και με κάθοδο στην Αθήνα. Για μια ακόμα φορά διεκδικούμε το αυτονόητο, να μην μας πάρουν λεφτά από την τσέπη, από αυτά που μας έχουν πάρει ήδη. Να ενταχθεί το μήλο στα προϊόντα που θα ενισχυθούν λόγω των επιπτώσεων των μέτρων της κυβέρνησης που έχει πάρει για την πανδημία, λόγω ότι δεν λειτουργούσε η εστίαση, ότι ήταν 50-50 η αγορά και είχαν μειωθεί οι εξαγωγές. Τα προϊόντα μας πουλήθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές ή έμειναν αδιάθετες ποσότητες  στα χέρια των παραγωγών. Το τρίτο ερώτημα αφορά τις αποχημιώσεις από τον ΕΛΓΑ οι οποίες δεν δόθηκαν σε όλους ούτε σε όλα τα προϊόντα.

Η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εξοφληθεί το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων».

Δείτε βίντεο:

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω