Στο Live News εμφανίστηκε ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» που έμενε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία.

Ο ίδιος μίλησε για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε με την οικογένειά του, αλλά και τον γιο του ο οποίος παραμένει στον «Παίδων», χωρίς να επιτρέπουν την είσοδο στον 45χρονο πατέρα. 

«Εμείς είμαστε κάπως σαν τους Iνδιάνους που όταν τους ανακαλύψανε οι Ευρωπαίοι τους εξαφανίσανε. Μια επαφή που είχαμε με μια Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Ξυλοκάστρου, ενδεχομένως να είναι η ίδια που ήρθε αργότερα και βρήκε τον χώρο ακατάλληλο. Υπήρχε ένα κοντέινερ διαμορφωμένο σε σπίτι, είχε μεσολαβήσει εκεί ο παππάς της ενορίας να μας το παραχωρούσανε για να έχουμε έναν ανθρώπινο χώρο.

Είχε κλείσει η συμφωνία να μας το φέρουνε, γίνανε δημοτικές εκλογές, άλλαξε η δημοτική Αρχή και την επόμενη μέρα με πήρε ο παππάς σκασμένος και μου είπε ότι βρήκανε έναν άστεγο που έκλεβε και του το δώσαμε», είπε ο 45χρονος.

«Για να μου δώσουν τον γιο μου, πρέπει να βγάλω έναν λαγό από το καπέλο, να βρω να νοικιάσω ένα σπίτι στην πόλη 

«Πρώτο μέλημα να πάρω το παιδί μου»

«Πρώτο πράγμα στο μυαλό μου είναι να μαζέψω τα κομμάτια μου», υπογράμμισε ο 45χρονος, συμπληρώνοντας πως όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν βίαια γεγονότα για την οικογένειά του.

«Πρώτο βήμα είναι να πάρω το παιδί μου. Νομίζω ότι τα παιδιά και η γυναίκα μου αυτά που χρειάζονται είναι να ηρεμήσουν από όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα. Όπου και να είναι, λογικά θα βλέπουν, θα ακούν και θα ενημερώνονται».

Ο 45χρονος υποστήριξε πως επέλεξε να μη γνωρίζει που βρίσκεται η οικογένειά του, ενώ αποκάλυψε πως δεν ήταν εκεί όταν η οικογένειά του εγκατέλειψε την περιοχή.

«Δεν ζούσε σε σπηλιά ποτέ η Σεβαστή (σ.σ.: η σύζυγός του). Ήταν ένα 7μετρο τροχόσπιτο πλήρως εξοπλισμένο και δίπλα υπάρχει το σπίτι – αποκούμπι, όπως λέγεται. Έχει σταθερή θερμοκρασία χειμώνα – καλοκαίρι. Θέλω να σταματήσει η συζήτηση και η δημοσιότητα για την οικογένειά μου. Είναι ικανή μάνα και είμαι σίγουρος ότι είναι καλά τα παιδιά».

Η μανιοκατάθλιψη

Ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών» αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τη μανιοκατάθλιψη. Όπως είπε ο ίδιος, στο δικαστήριο προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πάσχει από μανιοκατάθλιψη, συγκεκριμένα συνταγογραφήσεις από δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία.

«Ο διπολισμός είναι μία μη αναστρέψιμη ασθένεια. Είχα και τη μητέρα μου που είχε για χρόνια κάποια ψυχική πάθηση. Πατέρας δεν υπήρχε, την πήγαινα εγώ στο νοσοκομείο. Ίσως να είναι κληρονομικό θέμα, αλλά θεωρείται μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μπορείς να φτάσεις σε ένα επίπεδο να μην χρειάζεσαι τα φάρμακά σου. Είναι η παλιά μανιοκατάθλιψη».

Ο ίδιος θεωρεί αδύνατον να μείνει στην πόλη και ιδιαίτερα στην Αθήνα, καθώς όπως δήλωσε «είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει η ησυχία».

«Δεν στέλνω τα παιδιά στο σχολείο γιατί διαφωνώ με το σύστημα»

Στη συνέχεια υποστήριξε πως δεν στέλνει τα παιδιά του να φοιτήσουν σε σχολείο, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά του πιστεύω.

«Το σχολείο τότε ήταν διαφορετικά. Αν σταθώ έξω από σχολείο και κάνω στους μαθητές δύο ερωτήσεις, προφανώς οι απαντήσεις θα είναι απογοητευτικές. Με τα χρόνια μπήκα κάποια περαιτέρω μαθήματα, τα οποία διαφωνούν με τα ιδιαίτερα πιστεύω μου, ιδίως τα θρησκευτικά, όπως η σεξουαλική αγωγή».

«Το σχολείο υποτίθεται είναι δωρεάν, στην πραγματικότητα δεν είναι. Όταν διαφωνείς με ένα σύστημα, είναι οξύμωρο να στέλνεις να μορφωθούν τα παιδιά σου στο σύστημα αυτό», είπε ο 45χρονος από την Ορεινή Κορινθία. 

Περισσότερα Εδω