Μία πολύ σημαντική επένδυση στο χώρο της μεταποίησης αγροτοδιαγροφικών προϊόντων βρίσκεται στα σκαριά με επίκεντρο τη Λάρισα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr, εταιρεία – κολοσσός στο χώρο των κατεψυγμένων τροφίμων, βρίσκεται σε προχωρημένες ζυμώσεις, προκειμένου να δημιουργήσει μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας προϊόντων στη Λάρισα.

Η επένδυση που εκτιμάται πως θα αγγίξει το ποσό των 15 εκ. ευρώ, έχει τον «ούριο» άνεμο του επενδυτικού νόμου που επιδοτεί ως επιλέξιμη δαπάνη σχεδόν το μισό ποσό, ενώ στα υπέρ της δημιουργίας της μονάδας είναι και η μεγάλη παραγωγή αγροτοδιαγροφικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Έτσι, εκτιμάται πως ένα νέο εργοστάσιο κοντά στο χωράφι, θα μειώσει δραματικά το κόστος των μεταφορικών, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή άνοδο.

Κομβικό ρόλο στην επένδυση φέρεται να διαδραματίζει Λαρισαίος, στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος έχει κάνει όλη την προετοιμασία του φακέλου, προκειμένου το μεγάλο fund στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, να δώσει εν τέλει το «πράσινο φως».

«Εφόσον αυτό συμβεί, τότε θα μιλάμε για τουλάχιστον 500 νέες θέσεις εργασίας στη Λάρισα» σχολίαζε στο onlarissa.gr, έμπειρος παράγοντας της αγοράς. Οι δε εξελίξεις, αναμένονται μέχρι τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω