Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο εκπαιδευτικός στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία οργανωμένη και οικονομικά εύρωστη χώρα της Δύσης, είτε εργάζεται σε μία αίθουσα σε τρίτες χώρες.

Ο εκπαιδευτικός, ανεξάρτητα από τη βαθμίδα που διδάσκει, εκτελεί εργασία, η οποία είναι λειτούργημα, αλλά συνάμα έχει δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

«Οι εκπαιδευτικοί είναι οι άνθρωποι που πλάθουν χαρακτήρες, καλλιεργούν το πνεύμα και διαπαιδαγωγούν ενεργούς πολίτες. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να εμπνεύσουν τα παιδιά μας και τα μαθαίνουν να αγαπούν τη γνώση και τη μάθηση. Το έργο των εκπαιδευτικών είναι πραγματικά κοινωνικό και πολύτιμο και η προσφορά τους ανεκτίμητη», τονίζει ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης.

«Σας εύχομαι να συνεχίσετε να έχετε μία καλή σχολική χρονιά, να συνεχίσετε με σθένος και δύναμη να προσφέρετε το αξιέπαινο εκπαιδευτικό σας έργο στα παιδιά μας και να συνεχίσετε να τα διδάσκετε με ευγένεια, αγάπη και υπομονή», δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Μανώλης απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς του Δήμου Τεμπών και προσθέτει: αναφερόμενος στο Νίκο Καζαντζάκη ο οποίος έγραψε: «Ο ιδανικός εκπαιδευτικός είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω