Μόνο με χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας δεν μοιάζει το δημοτικό κτίριο που στεγάζει το περιφερειακό ιατρείο στη Ροδιά, το οποίο λειτουργεί σε συγκεκριμένες ημέρες για να εξυπηρετεί ανάγκες των κατοίκων του χωριού, κυρίως για τη χορήγηση συνταγών για φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και για απλές εξετάσεις ασθενών.

Η εγκατάλειψη του κτιρίου, που είναι ορατή, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και παροτρύνσεις του προέδρου και του τοπικού συμβουλίου από την πρώτη μέρα της θητείας τους το 2019, έχει δημιουργήσει τέτοια εικόνα που περισσότερο παραπέμπει σε αποθήκη παρά σε ιατρείο.

Πεσμένοι σοβάδες την αίθουσα αναμονής, βρωμιά στις τουαλέτες, αφού στο χώρο δεν πηγαίνουν καθαρίστριες με αποτέλεσμα την όποια καθαριότητα να κάνουν η γιατρός και η νοσηλεύτρια, βρωμιά και εγκατάλειψη και στον εξωτερικό χώρο που τις τελευταίες ημέρες έχει γεμίσει τσιμπούρια, όπως καταγγέλλουν, συνθέτουν ένα απαράδεκτο σκηνικό που δεν τιμά κανέναν και εξευτελίζει τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και τους ασθενείς που το επισκέπτονται.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και δύο περίπου εβδομάδες είναι κομμένο και το τηλέφωνο του ιατρείου με αποτέλεσμα το προσωπικό και ο πρόεδρος της κοινότητας να ψάχνουν λύσεις για την εξασφάλιση σύνδεσης internet, ώστε να μπορεί να γίνει η συνταγογράφηση.

«Το κυρίαρχο αίτημά μας προς τη δημοτική αρχή είναι η συντήρηση του ιατρείου. Το υποβάλλουμε επί τέσσερα χρόνια, αλλά φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αφτί κανενός» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ. Μ. Γιαννούλας, ο οποίος επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που έγιναν στο paidis.com και οι οποίες συνοδεύονται με τις κάτωθι φωτογραφίες:

Πηγή: paidis.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω