Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας συνέχισαν με εξαιρετική προθυμία και αξιέπαινη επιμέλεια τις δράσεις των προγραμμάτων Erasmus+, στα οποία το σχολείο συμμετέχει, παίρνοντας μέρος σε προγραμματισμένη κινητικότητα στη Σλάτινα της Κροατίας, στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑ229 με τίτλο «GenerativeApplicationtoManageEducation (GAME)» στην περίοδο 14-20 Νοεμβρίου 2021.

Στη συγκεκριμένη κινητικότητα συμμετείχαν επίσης ως εταίροι του σχεδίου μαθητές και καθηγητές από την Τουρκία, Λετονία, Πορτογαλία, Βόρεια Μακεδονία, με χώρα υποδοχής την Κροατία. Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου Γιαννούλα Μερόπη, Ζυγογιάννης Αριστοτέλης, Θέου Σοφία-Ραφαηλία, Κυρίτση Θηρεσία και Τσιλίκας Παντελής, με συνοδούς καθηγητές τον διευθυντή του σχολείου κ. Ζαχαρή Κωνσταντίνο και τη φιλόλογο κ. Ρόπη Γεωργία.

Οι μαθητές και οι καθηγητές έτυχαν εξαιρετικά φιλόξενης υποδοχής από το σχολείο EugenKumičićPrimaryschoolστη Σλάτινα της Κροατίας, όπου παρουσίασαν το εκπαιδευτικό υλικό που ετοίμασαν στο μεσοδιάστημα των κινητικοτήτων, που αφορά την εφαρμογή των παιχνιδιών «GuesswhoIam» και «MappingGames» στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και την πρωτότυπη δημιουργία του σχολείου μας «Enigmas», που απέσπασε θετικότατα σχόλια από τους εταίρους. Επίσης, παρουσίασαν και έπαιξαν παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια, καθώς και τη δομή του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας. Μάλιστα, είχαν διακρίσεις και στα εκπαιδευτικά παιχνίδια, καθώς και βράβευση επίδοσης στον διαγωνισμό γνώσεων που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της κινητικότητας.
Οι μαθητές και οι καθηγητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές εκδρομές και περιηγήσεις στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, καθώς και στο GeoparkJancovicστην ευρύτερη περιοχή της Σλάτινα. Πέρα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συμμαθητές και συναδέλφους τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να εξασκήσουν τη γλωσσομάθειά τους και να βιώσουν έμπρακτα την ισότητα των λαών και τις προοπτικές απροκατάληπτης συνεργασίας και σύσφιξης των σχέσεων με τους εταίρους, που αποτελούν επίσης βασικούς στόχους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.Η συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών υπήρξε άψογη καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητικότητας και όλοι επέστρεψαν στην Καρδίτσα με άριστες εντυπώσεις και πλουσιότεροι σε γνώσεις, εμπειρίες και καλλιέργεια, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το σχολείο μπορεί να είναι ζωντανός οργανισμός αναπαραγωγής και εμπέδωσης της γνώσης με τον πλέον δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο.
Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου συγχαίρουν όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων, μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες, και τους εύχονται πάντα να είναι δραστήριοι και επιτυχείς και να βάζουν ωραίους και υψηλούς στόχους.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω