Καμπανάκι κινδύνου σε δραματικό τόνο έκρουσε στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας το απόγευμα της Τρίτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γεωργία Παπαδάμου, με αφορμή την υποστελέχωση του ακτινοδιαγνωστικό εργαστηρίου στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αφορμή στάθηκε το αίτημα από το Σύλλογο για την έκδοση ψηφίσματος που να αναδεικνύει τις σοβαρές δυσλειτουργίες και την ανάγκη ενδυνάμωσης με ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος, το οποίο στη συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα.

Παίρνοντας το λόγο σε μία σύντομη τοποθέτηση – περισσότερο διευκρίνιση, η κ. Παπαδάμου είπε συγκεκριμένα πως «δεν ήρθαμε να κλαφτούμε ούτε για τη δουλειά, ούτε για την έλλειψη ρεπό. Πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με τον τρόπο που λειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο. Ο λόγος που ζητάμε το ψήφισμα είναι γιατί πλέον είναι επισφαλής η λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου. Θέλουμε τους διορισμούς να γίνουν από χθες. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο καθυστερούν. Εμείς έχουμε ενημερώσει τη διοίκηση του νοσοκομείου, το περιφερειακό συμβούλιο, πάρα πολλούς συλλόγους, ότι αν κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή έχουμε κάνει τα πάντα. Προσπαθούμε να συσπειρώσουμε φορείς, να έρθουν με το μέρος μας γιατί πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κινδυνεύουν οι πολίτες της πόλης και της Θεσσαλίας. Το σίγουρο είναι ότι δεν ήρθαμε να μεμψιμοιρήσουμε για τα ρεπό και τις άδειες που μας λείπουν. Για εμάς η υγεία είναι το Α και το Ω είναι πως αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του καθενός η περίθαλψη».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω