Μετά τις βαριές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμούς, που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, η «Κιβωτός του Κόσμου» βρίσκεται τώρα στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος.

Ερευνώνται οι φορολογικές τους δηλώσεις για κινητή και ακίνητη περιουσία, με πρώτο ερευνώμενο αδίκημα αυτό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής. Οι σαρωτικοί έλεγχοι, που αφορούν και τον πατέρα Αντώνιο και το στενό του περιβάλλον, διενεργούνται παρουσία της προέδρου του νέου διοικητικού συμβουλίου Αλεξάνδρας Μαρτίνου. Το μεσημέρι μάλιστα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. στα γραφεία της Κιβωτού.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η έρευνα επεκτείνεται ακόμα και σε τυχόν παράνομες τεκνοθεσίες.

Μία σημαντική μαρτυρία έφερε χθες στη δημοσιότητα η ΕΡΤ: Πρώην εθελόντρια παιδαγωγός σε δομή της “Κιβωτού” αποκάλυψε κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά ακόμα και σε βρέφη. Η παιδαγωγός, αφού ενημέρωσε -όπως ισχυρίζεται- τον πατέρα Αντώνιο για τα περιστατικά λίγο αργότερα απολύθηκε. Ωστόσο, η γυναίκα απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε εγγράφως όσα παραβατικά συνέβαιναν μπροστά στα μάτια της.

Για “γροθιά στο στομάχι” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να προκαταλάβουμε την έρευνα. «Πολιτική αυτής της κυβέρνησης και της προηγούμενης είναι να έχουμε λιγότερα παιδιά σε τέτοιες δομές, δεν πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε τέτοιες δομές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι εκατοντάδες ομογενείς για τις εξελίξεις στην «Κιβωτό του Κόσμου». Πρόκειται για ανθρώπους, που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την οργάνωση και τώρα ζητούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω